Sinpaş’tan ticari atak

Gayrimenkul sektöründe 44 yılı, ticari gayrimenkul alanında ise 30 yılı geride bırakan Sinpaş, kiralama yaptığı ticari gayrimenkullerde 1 milyon 700 bin metrekare portföye ulaştı. Planlanan yatırımlarla bu, 2.5 milyon metrekareye ulaşacak.

Yayınlanma: 10.12.2017 - 21:20
Abone Ol google-news

Gayrimenkul sektöründe 44 yılı, ticari gayrimenkul alanında ise 30 yılı geride bırakan Sinpaş, kiralama yaptığı ticari gayrimenkullerde 1 milyon 700 bin metrekare portföye ulaştı. Planlanan yatırımlarla bu, 2.5 milyon metrekareye ulaşacak. Bu alanda İstanbul, Ankara, Bursa, Denizli, Bilecik, Eskişehir, Niğde, Muğla’da; yurtdışında Riyad, Cidde ve Frankfurt yatırım radarında.

Şirket, 960 bağımsız birimde perakendeden lojistiğe, teknolojiden hizmet sektörüne birçok sektöre kiralama yapıyor. Simpaş’ın aylık kira geliri yaklaşık 14 milyon lirayı bulunuyor. 2013’te Almanya’nın Frankfurt kentinde satın aldıkları Oswe ticaret ve lojistik kompleksinde düzenlediği basın toplantısında konuşan Sinpaş Yapı Yönetim Kurulu üyesi Mahmut Sefa Çelik, ekonomiye yön veren birçok sektöre kiralama yapınca ekonomik gidişatı da gelen taleplerden ölçebildiklerini söyledi.

2017’nin başında alan küçültmesi yapan birçok sektörde son çeyrekte alan artırma talepleri aldıklarını aktaran Çelik, 2018’de de talep artışının devam edeceğini öngördüklerini kaydetti.

Yabancı küçülttü

Sene başında özellikle yabancı yatırımcıların alan küçülttüklerine dikkat çeken Çelik, “Biz Türkiye’de Flatofis, İş Modern, Deposite AVM, Denizli Aquamall, Ankara Altınoran AVM ve Almanya’nın Frankfurt şehrinde bulunan Oswe ticaret ve lojistik kompleksini işletiyoruz. Bu projelerimizdeki kiracılarımız arasında yer alan yabancı yatırımcılardan da sene başında küçülme talebi almıştık. Ancak onlar da küçültme öncesi kiraladıkları metrekarelerin üzerine çıktı. Son çeyrekte tek başına 6 bin metrekare ek alan talep eden yatırımcımız da oldu” bilgisini verdi.

Oswe’de kiracı 6’ya katlandı

Şinpaş, 2013’te yüzde 20 doluluk oranıyla 60 milyon Avro ile İngiliz emlak şirketi Segro Real Estate’den satın aldığı Oswe ticaret ve lojistik kompleksinde hedef büyüttü. Oswe’de 200 bin metrekare ilave yapılaşma hakları bulunduğunu belirten Sinpaş Yapı Yönetim Kurulu üyesi Mahmut Sefa Çelik, bunlarla ilgili de fizibilite çalışmaları yaptıkların söyledi. Sinpaş, Oswe’de kiracı sayısını 4 yılda yüzde 641, kira gelirini yüzde 306 artırdı. 242 bin 399 metrekare alan üzerinde bulunan ve 291 bin 159 metrekare kiralanabilir alana sahip Oswe’de ofis, depolama, lojistik, TV stüdyosu, AVM ve eğlence merkezi gibi farklı konseptlerde 20 bina bulunuyor. Çelik, Frankfurt ölçeğinde ilk 10 gayrimenkul arasında olduklarına da dikkat çekti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler