Devletler Bitcoin’i engelleyemez

Marka Konferansı’nda konuşan Prof. Dr. Demirtaş’a göre, devletler sanal paralara karşı direnecek ancak engelleyemeyecek.

Yayınlanma: 13.12.2017 - 20:25
Abone Ol google-news

Son dönemde yoğun ilgi gören sanal para birimi Bitcoin, dün başlayan Marka Konferansı’nın da gündemleri arasında yer aldı. Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, sanal paraların yaygınlaşmasının engellenemeyeceğini öne sürdü. Başta Bitcoin olmak üzere sayıları 1500’ü bulan sanal para birimlerinin içinde yer aldığı veri tabanı Blockchain (blok zincir) teknolojisinin durdurulamaz olduğunu belirten Demirtaş, “Devletin iki görevi var; biri güvenlik, diğeri ise doğrulama/ belgeleme. Blockchain devletin belgeleme görevini elinden almaya talip, hem de sıfır hatayla” dedi. “Bitcoin ile yolsuzluk yapılır diyorlar, dolar ve Avro ile ya da kredi kartı ile de yolsuzluk yapılıyor ama bunlar yasaklanmıyor” diyen Demirtaş, devletlerin bu teknolojiye karşı mücadele edeceklerini, direneceklerini ancak engelleyemeyeceklerini söyledi. Bu yıl 18. düzenlenen ve bugün sona erecek olan Marka Konferansı’nın bu seneki ağırlıklı teması, teknoloji, yapay zekâ ve değişen hayat tarzımız. Marka 2017, 18 yaş ruh halini ve kendini 18 yaşında hissetme duygusunu konferansa taşımayı hedefliyor. 2 gün boyunca 18 saat sürecek 42 oturumda, Türkiye ve dünyada gündeme damga vuran 62 konuşmacı sahne alacak.

Şimşek: Bitcoin laleyi geçti

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Bitcoin’den uzak durun uyarısında bulundu. Maliye Bakanlığı’nın vergilendirmek için harekete geçtiği ve para mı, menkul kıymet mi yoksa emtia mı olarak adlandırılacağı konusunda kurumlar arasında tartışmanın sürdüğü sanal para birimleri hakkında uyarıda bulunan Şimşek, Twitter hesabından paylaştığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bitcoin finans tarihinin en büyük balonu olan Lale çılgınlığını geçmiş. Bu spekülasyondan uzak durmalı. Bitcoin fiyatı aniden aşırı derecede yükselebileceği gibi daha sonra çöküşe de geçebilir.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler