Borusan Mannesmann'a ABD'den ödül

Amerikan çelik sektörünün saygın yayınlarından American Metal Market, Borusan’ın ABD şirketi Borusan Mannesmann Pipe US’i “Yılın Teknoloji Tedarikçisi” ödülüne layık gördü.

Yayınlanma: 30.06.2014 - 13:54
Abone Ol google-news

Bu yıl 70.kuruluş yıldönümünü kutlayan ve Türkiye’nin önde gelen holding şirketlerinden olan Borusan’ın küresel oyuncu olma vizyonu doğrultusunda ABD’de kurduğu Borusan Mannesmann Pipe US şirketi,önemli bir başarıya imza attı. ABD çelik sektörünün en saygın yayınlarından American Metal Market dergisi tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen “Çelik Mükemmellik Ödülleri” kapsamında,Borusan Mannesmann Pipe US“Yılın Teknoloji Tedarikçisi” ödülünü kazandı.

“ABD’de üretim yapan ilk Türk çelik firması”

“ABD Çelik Mükemmellik Ödülleri”, sektörün en deneyimli uzmanlarından oluşan bir jüri tarafından üretim, dağıtım ve hizmet sağlayıcıları arasında yaratıcı, özgün, fark yaratan çalışmalar ve projeler yürüten şirket ve kişilere veriliyor.

Borusan Mannesmann Pipe US’in kazandığı “Yılın Teknoloji Tedarikçisi”ödülünün gerekçesinde, Borusan’ın 150 milyon dolarlık bir yatırımla Teksas Eyaleti’nin Houston kentinde kurduğu üretim tesisinin ABD’de Petrol ve Gaz Kuyu Boruları alanında mevcut en yüksek teknolojiyi kullanıyor olması gösterildi.

Geçtiğimiz yıllarda ABD pazarında Elba Express ve Line 300 doğalgaz boru hattı gibi projelerle kendinden söz ettiren Borusan Mannesmann, zaman içerisinde petrol ve doğalgaz arama ve çıkarmada kullanılan boruların ihracatçısı olarak bu pazarda en büyük uluslararası firmalardan biri haline gelmişti.

Bugün ABD’de çelik sektöründe üretim yapan ilk Türk şirketi olarak Borusan Mannesmann’ın, 11 ay gibi rekor bir sürede tamamlanan 500 dönüm arazi üzerinde kurulu ve yıllık 300 bin ton kapasiteli tesisi,ileri teknoloji ürünü çelik boru üretimine fiilen başlamış durumda.

“Bu başarı bizim olduğu kadar tüm Türk Çelik Boru sektörünündür”

 Borusan Mannesmann İcra Kurulu Başkanı Semih Özmen, American Metal Market dergisi tarafından kendilerine verilen bu ödül hakkında şunları söyledi:

“Borusan Mannesmann Pipe US, Avrupa’nın önde gelen üreticileri arasında yer alan şirketimiz Borusan Mannesmann’ın 55 yıllık bilgi birikimiyle ABD’de üretim yapıyor.Kullandığımız ileri teknolojiyi ürünlerimize ve hizmetimize yansıtıyor, bu pazarda fark ve değer yaratıyoruz. Başarımızın bu kadar kısa sürede takdir edilmiş olması bizleri gururlandırıyor ve daha iyisini yapmak için teşvik ediyor. Bu başarı bizim olduğu kadar tüm Türk çelik boru sektörünündür. Çalışmalarımızı aynı yoğun tempo ve motivasyon ile sürdüreceğiz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler