İstanbul'da hayali ihracat operasyonu

‘Hayali ihracat’, ‘akaryakıt kaçakçılığı’, ‘resmi evrakta sahtecilik’ suçlamaları ile bu sabah saatlerinde yapılan operasyonda yandaş Keskin Holding’in sahibi R.E.K. ile birlikte toplam 11 kişi gözaltına alındı.

Yayınlanma: 27.12.2017 - 11:55
Abone Ol google-news

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre, 'Hayali ihracat', 'akaryakıt kaçakçılığı', 'resmi evrakta sahtecilik' suçlamaları ile yapılan operasyonda yandaş Keskin Holding'in sahibi R.E.K. ile birlikte toplam 11 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, merkezi İstanbul Etiler'de bulunan holdingin sahibi R.E.K. bu sabah 05.00 sıralarında evinde gözaltına alındı.

BİR YILDIR SÜREN SORUŞTURMA

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bir yıldır yürüttüğü soruşturmada önemli detayların yer aldığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, soruşturmanın merkezinde ise, holdinge bağlı Y. Akaryakıt dağıtım şirketi yer alıyor.

Edinilen bilgilere göre, şüpheliler, hayali ihracat nedeni ile yüksek miktarda KDV iadesi almakla suçlanıyor. Soruşturma dosyasına göre, söz konusu hayali ihracatı organize eden isimler arasında R.E.K.'nin yanı sıra, S. Ö., M. K., E. U. gibi isimler de yer aldı.

ASFALT YAPILMIŞ GÖSTERDİLER

İddiaya göre şüpheliler, dağıtım belgesi kapsamında ithal ettikleri motorini piyasaya sundu. Ancak faturasız yapılan bu işlemlerde, söz konusu ürünün Tuzla'da asfalt üretiminde kullanılmış gibi gösterildi. Gerçekte ise, Tuzla'daki W. A. isimli firmaya fiziki olarak motorin girişi olmadı. Şirket, elindeki Dahilde İşlemle Belgesi ile ithal edilen ürün, ihraç edilmiş gibi gösterildi. Bu yolla, milyonlarca liralık haksız ÖTV ve KDV iadesi alındı.

THK'NIN OTELİ TEMİNAT OLARAK GÖSTERİLDİ

Edinilen bilgilere göre, şirketin ithalatı yapılan motorine ilişkin gümrük işlemleri için bir bankadan teminat mektupları alabilmek amacıyla yanıltıcı beyanda bulunan belgeler kullandığı öne sürülüyor.

Söz konusu mektuplar için ise, Türk Hava Kurumu'na ait Beyazıt'taki büyük bir otelinin teminat olarak gösterilen gayrimenkuller arasında olduğu öğrenildi. THK Yönetimi, anılan otelin işletmeciliğini yapan Keskin Holding'e karşı tahliye davası açmıştı. THK Başkanı Kürşat Atılgan, bir süre önce THK'nın bir dizi gayrimenkulünün ele geçirildiğini belirterek "Akbabalar çökmüş" ifadesini kullanmıştı.

SON YILLARIN EN BÜYÜĞÜ

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyonun son yılların en büyük operasyonu olduğu öne sürülüyor.

ERDOĞAN'A ÖVGÜLER DÜZMÜŞTÜ

Keskin Holding Yönetim Kurulu Başkanı R.E.K.16 Nisan referandumu öncesi yaptığı bir açıklamada Erdoğan'a övgüler düzmüştü.

Erdoğan liderliğindeki AKP hükümetinin Türkiye'yi her alanda büyüttüğünü ileri sürerek, "Büyük değişimleri büyük liderlerin yapar" yorumunda bulunmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler