Usulsüz fatura mercek altında

EPDK, geçen yılki elektrik faturalarının, yeni tarife ile zamlı tahsiline ilişkin şikâyetleri dikkate alarak çalışma başlattı.

Yayınlanma: 16.01.2018 - 22:05
Abone Ol google-news

EPDK Başkanı Yılmaz, geçen yılki elektrik tüketiminin 2018 yılı için belirlenen tarife üzerinden faturaya yansıtılmasına izin verilmeyeceğini söyledi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, elektrik tedarik şirketlerini uyararak, faturaların elektriğin kullanıldığı dönemde yürürlükte olan tarifeye göre hesaplanması gerektiğini vurguladı. Yılmaz, “Fatura hesaplama metodolojimiz ve mevzuatımız çok açık ve nettir. Geçen yılki elektrik tüketimi, 2018 yılı için belirlenen tarifeden faturaya yansıtılamaz. Aralık ve ocak ayına denk gelen tüketimler, daha yüksek olan yeni tarife üzerinden değil, her iki ayın ortalama bedelleri üzerinden ve ilgili gün geçerli olan fiyat dikkate alınarak hesaplanmalı. Aykırı işlem yapan şirketlere bunun hesabını sorarız” ifadelerini kullandı.

Şikâyet edin

Yılmaz, kendilerine yeni tarife üzerinden usulsüz fatura kesildiğini değerlendiren tüketicilerin dağıtım şirketlerine itirazlarını yapmaları gerektiğini, sorunlarının çözülmemesi halinde ise EPDK’ye yazılı olarak başvurabileceklerini söyledi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “1 Ocak 2018’den itibaren geçerli olması gereken elektrik zammının, bu tarihten önceki faturalara da yansıtıldığı”nı iddia etmiş, mağduriyetin giderilmesini istemişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler