50 bin işçi KİT’lere alınacak

Kapsam dışında kalan KİT’lerdeki taşeron işçiler için de çalışma yapılıyor.

Yayınlanma: 16.01.2018 - 22:12
Abone Ol google-news

Hükümet, gelen tepkiler üzerine kadro kapsamı dışında kalan kamu iktisadi teşebbüslerindeki (KİT) 50 bin taşeron işçi için çalışma başlattı. Çalışmada, belediyelerdeki taşeron işçilerin belediye iktisadi teşekküllerine (BİT) alınması modelinin KİT’lerde de uygulanması formülü üzerinde duruluyor. Bu modele göre işçiler, Devlet Memurları Yasası’nın güvenceli kadroyu ifade eden 4-D maddesi kapsamına değil, KİT’lere alınacak. Sadece aradaki taşeron firmalar kaldırılacak.

Formül bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Tokat’ta, kalabalıktan “kadro” sloganları atılması üzerine, “KİT’lerin de BİT’lerin de kadroları normal taşeron gibi değil, ne gibi olacak? KİT’ler şu anda hangi sistemle çalışıyorsa orada olanlar da aynı sisteme dahil olacak. Oraya girecek. BİT’lerdekiler de aynen” demesi yeni düzenlemenin işareti olarak yorumlandı.

Bu arada KİT’ler dışında ihaleleri “anahtar teslimi” kapsamında olduğu için kapsam dışında bırakılan Karayolları’ndaki işçiler de sorunun çözülmesini bekliyor. Bu konuda Yol-İş Sendikası hükümet ile görüştü.

Karayolları’ndaki taşeron işçilerin “asıl işi” yaptıklarına dikkat çeken Yolİş Sendikası, kadro talebini iletti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler