Cerattepe eylemde

Eti Bakır İşçileri greve çıktı, üretim durdu. DİSK destek verdi.

Yayınlanma: 16.01.2018 - 22:15
Abone Ol google-news

Artvin halkının bütün tepkileri ve yargı kararlarına karşın Cerattepe mevkiinde maden çıkarma çalışmalarını sürdüren Cengiz Holding’e bağlı Eti Bakır AŞ’nin Cerattepe ve Murgul-Damar’daki işletmelerinde çalışan maden işçileri, maaş zammı talebiyle eşzamanlı greve çıktı.

DİSK’e bağlı Türkiye Gıda Sanayi İşçileri Sendikası (Gıda-İş), “Eti Bakır A.Ş işçilerinin haklı ve meşru mücadelelerinin yanındayız” mesajı yayımladı.

Geçen hafta sonu gece saat 02.00’de greve başlayan işçilerin eylemi nedeniyle üretimin tamamen durduğu işletmede, hak ettikleri maaşı alamadıklarını belirten işçiler, talepleri karşılanana kadar grevi sürdüreceklerini ifade ettiler.

Grev başlamasının ardından Eti Bakır yetkilileri, işçi temsilcilerini görüşmek için idari binaya çağırdı. İşçiler kesin bir sonuç almadan idari binaya gidip görüşmeyi reddetti. Eti Bakır işçileri 4/12 vardiyası araçlarının önünü keserek diğer işçileri de greve kattı.

Eti Bakır Murgul İşletmeleri Müdürü Sinan Kabaloğlu, işçi temsilcileri ile görüşerek yüzde 20 zammı kabul ettirmeye çalıştı. Ancak işçi temsilcileri yüzde 25 zam ve iki ikramiye taleplerini tekrarladı. Grevdeki işçiler işverenin teklifini kabul etmedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler