Adana'da KOSGEB eğitimleri başladı

İşsizliği azaltmak amacıyla KOSGEB ile işbirliği yapan Çukurova Belediyesi’nin yeni dönem KOSGEB eğitimleri başladı.

Yayınlanma: 22.01.2018 - 15:07
Abone Ol google-news


Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Türkiye’nin en büyük sorunu olan işsizliğe çözüm için ürettiği projelerle binlerce kişiye iş kapısı açıyor.

Başkan Çetin, göreve geldiği yıl kurduğu İstihdam Birimi ile 7 bin işsize iş bulunmasını sağlarken, KOSGEB Girişimcilik Kursu ile yüzlerce girişimcinin hibe desteği almasına imkan tanıyor. Çukurova Belediyesi’nin, KOSGEB işbirliği ile açtığı kurslara katılan yüzlerce girişimciye sağlanan hibe desteğinden yararlananların bir kısmı kendi işlerini kurdular. 2018 yılında da KOSGEB eğitimlerine devam eden Çukurova Belediyesi’nin 1. dönem KOSGEB Girişimcilik Kursu eğitimleri başladı. Kendi işini kurmak isteyen girişimciler 12 grup halinde Haziran ayına kadar eğitim görecekler. Haziran ayında toplam 360 kursiyer KOSGEB eğitimini tamamlamış olacak. Katılımcılar herhangi bir ücret ödemeyecekler.

 “İstihdama katkı sağlamanın gayreti içindeyiz”

Çukurova Belediyesi olarak KOSGEB Girişimcilik Kurslarına önem verdiklerini ve girişimcilerin yoğun taleplerine karşılık vermeye çalıştıklarını belirten Başkan Soner Çetin, gerçek girişimcilerin tespit edildiği kurslarla yüzlerce işyeri sahibine karşılıksız hibe sağladıklarını söyledi. KOSGEB eğitimlerinin başladığını ve kursların Haziran’a kadar gruplar halinde devam edeceğini belirten Çetin, “Her seferinde üzülerek belirtiyorum ki malesef Adanamız işsizlikte Türkiye şampiyonu. Projelerimizle istihdama katkı sağlamanın gayreti içindeyiz. Adana'daki işsizliği azaltmak amacıyla KOSGEB ile ortaklaşa yürüttüğümüz girişimcilik kurslarına bu sene de devam ediyoruz. Haziran ayına kadar toplamda 360 girişimciye eğitim verip istihdam sağlayacağız. Kursiyerlerimiz hibelerini alıp işyerlerini kuracak ve kendi işlerinin patronu olacaklar” dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler