İmar hatalıydı dedi yüzde 70’ini sattı

Danıştay’ın yürütmesini durdurduğu proje ile ilgili Adem Atmaca’nın verdiği bilgiye göre şimdiye kadar açılmış 20 civarında dava var.

Yayınlanma: 06.02.2018 - 22:44
Abone Ol google-news

Bahçeşehir 1. Kısım Mahallesi yer alan ve gölet çevresini kapsayan yaklaşık 774 hektarlık alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “özel proje alanı” ilan edilerek yapılaşmaya açılmıştı.

Başakşehir Gölet projesinin imar planlarının iptal edilmesinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni plan hazırladı. Yeni planda da devam eden yoğun yapılaşmayı yasal hale getirmek için inşaat hakkı 5 kat (0.5’ten 0.23’e çıktı) arttırıldı. Projenin sahibi Atmaca Şirketler Grubu Başkanı Adem Atmaca, “Eski imar planında gölet içine de inşaat hakkı vardı. Şimdi bu kaldırıldı. Yüzde 5’lik dilime denk gelen 11.500 metrekarelik alan göletteki yaklaşık 50 bin metrekarelik alanın içinde toplandı. Gölette emsal artmadı. Sadece ticari üniteler tek bir yerde toplanmış oldu” iddiasında bulundu. Atmaca, eski planın hatalı olduğunu söylerken, yeni imar planı geçen ay çıkmasına rağmen projenin yüzde 40’ı tamamlanırken yüzde 70’i ise satıldı.

Atmaca, “11 bin 400 metrekare inşaat yapacağız. 11 blokta 120 birim yer alacak. Hedefimiz bu yıl ağustos ayında dükkanları hizmete açmak. Bu birimlerin ortalama metrekare satış fiyatı 17 bin lira. Belediyenin payı dahil proje için 240 milyon lira yatırım yaptık” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler