Kripto paralar sıfırlanacak

Goldman Sachs Yatırım Araştırmaları Müdürü Strongin’e göre kripto paralardaki hızlı değer kaybı sürecek ve çoğunun değeri sıfırı görecek.

Yayınlanma: 07.02.2018 - 22:18
Abone Ol google-news

Goldman Sachs Yatırım Araştırmaları Müdürü Steve Strongin, kripto paralardaki hızlı değer kaybının süreceğini ve çoğunun sıfırı görebileceğini söyledi. Son bir ayda piyasa değeri yaklaşık 500 milyar dolar azalan kripto paraların daha da kötüye gideceğini öne süren Strongin, 5 Şubat tarihli raporunda, yatırımcıların kripto paraların tüm değerini kaybetmesi ihtimaline hazırlıklı olması gerektiği uyarısı yaptı. Strongin ayrıca, kripto paraların büyük bölümünün bir süre önceki hızlı yükselişi tekrar yaşayamayacağı öngörüsünde bulundu.

Yasal altyapı yok

Kripto para piyasası çok hızlı yükselişin ardından sert düşüş yaşarken, Türkiye’de henüz yasal bir düzenleme yapılmış değil. Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, önceki gün katıldığı bir televizyon programında kripto paralara ilişkin de konuştu. Şimşek, “Türkiye’de kripto para anlamında kendimize özgü bir çalışma yapmayı düşünüyoruz. Vatandaşlarımıza risklerle ilgili uyarılarda bulunduk. Nitekim bu tartışmalar yaşanırken, çok hızlı bir çıkış sonra da bir çöküş yaşadı” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler