Şekerin tadı kaçıyor

Kamuya ait toplam 25 şeker fabrikasından aralarında Cumhuriyetin ilk şeker fabrikası Alpullu’nun da olduğu 14’ü satılacak. Son teklif tarihi Nisan 2018.

Yayınlanma: 21.02.2018 - 22:39
Abone Ol google-news

Hükümet, aralarında Türkiye’nin ilk şeker fabrikası olan Alpullu’nun da bulunduğu toplam 14 şeker fabrikasını geniş arazileri ile birlikte satıyor. Böylece kamuya ait toplam 25 şeker fabrikasından 14’ü satılmış olacak. 3, 4 ve 5 milyon lira geçici teminat istenen fabrikalar için son teklif verme tarihi Nisan 2018. Fabrikaları alanlar ödemeyi vadeli olarak 4 yılda da yapabilecek. Şeker-İş Sendikası, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunuyor. Ayrıca Danıştay’a da özelleştirmenin durdurulması için dava açılacak.

ÖİB’in açıklamasında göre satılacak şeker fabrikaları ile geçici teminat tutarları şöyle: Bor (4 milyon), Çorum (5 milyon), Kırşehir (4 milyon), Yozgat (4 milyon), Erzincan (3 milyon), Erzurum (3 milyon), Ilgın (5 milyon), Kastamonu (3 milyon), Turhal (5 milyon), Afyon (5 milyon), Alpullu (3 milyon), Burdur (4 milyon), Elbistan (3 milyon), Muş (3 milyon).

10 bin TL

Bu fabrikalardan Bor, Çorum, Kırşehir, Yozgat şeker fabrikalara için son teklif verme tarihi 3 Nisan; Erzincan, Erzurum, Ilgın, Kastamonu, Turhal şeker fabrikaları için son teklif verme tarihi 11 Nisan; Afyon, Alpullu, Burdur, Elbistan ve Muş şeker fabrikaları için de son teklif verme tarihi 18 Nisan. İhale şartnamesi bedelleri ise tüm fabrikalar için 10 bin lira.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler