CHP'li Karaca: Köylüye, 300 koyun yerine şartsız 30'ar koyun verilsin

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın büyükşehirlerden köye dönüşü desteklemek için geliştirdiklerini belirttiği '300 koyun projesi'ne CHP'den eleştiri geldi.

Yayınlanma: 22.02.2018 - 20:05
Abone Ol google-news


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın büyükşehirlerden köye dönüşü desteklemek için geliştirdiklerini belirttiği '300 koyun projesi'ne CHP'den eleştiri geldi. CHP'li Gülizar Biçer Karaca, projenin köylüye bir faydasının olmayacağını, sadece zengini daha da zenginleştireceğini belirtti.

Karaca, '300 koyun projesi'ni eleştirerek, "300 koyun yerine şartsız 30'ar koyun verilsin" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun, koyunlara bakanlara ise asgari ücret üzerinden maaş verileceğini söylemişti. Devlet 300 damızlık koyunu ailelere köydeki arazi tapusuna ipotek koyarak teslim edecek.

Karaca, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

300 koyun meselesini biraz açmak istiyorum. Şartları var. Diyor ki köylü vatandaşımıza vereceğiz ama bunu barındıracak bir barınak yapacak, 300 koyunun karnını doyuracağı, ekim, dikim yapacağı tapuları gösterecek. Bu şartları kim taşır? O zaman Fakıbaba’nın müjdesi, yine zengin olanı zenginleştirecek ama köylüye bir gram faydası olmayacak. Köylüler üzerinden yandaşlarına ülkenin kaynaklarını yeniden peşkeş çekecekleri bir projedir.






Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler