'Cinsel tercihim nedeniyle yazılı savunmam alındı’

Eşcinsel olduğu için mobbing gören çalışan konuştu.

Yayınlanma: 28.02.2018 - 20:47
Abone Ol google-news

Eşcinsel olduğu için baskı gören Muharrem G., uzun yıllar yöneticilik yaptığı uluslararası tekstil firması GAP’e açtığı mobbing davasında ilk kez konuştu.

İşyerinde yaşadığı mobbingi üst düzey yöneticilere ilettiğini söyleyerek, “GAP yöneticileri, cinsel tercihimden dolayı yazılı savunmamı aldı. Bana mağazada hareketlerime ve kıyafetlerime dikkat etmem konusunda uyarıda bulunuldu” dedi. İstanbul 9. İş Mahkemesi’nde görülen davada ifadesi alınan Muharrem G., GAP’te yaklaşık 10 sene çalıştığını söyledi. Muharrem G. eşcinsel olduğunun mağazadaki çalışanlar tarafından konuşulmaya başlanmasıyla, yönetici olarak çalıştığı mağazaya Metin A. isimli bölge yöneticisinin Ankara’dan gönderildiğini söyledi. Metin A’nın kendisini çalışanların gözleri önünde aşağıladığını ve azarladığını belirten Muharrem G., “Bu durumu da GAP’in merkezine mail attım.

Daha sonra yöneticiler ile bir toplantıya çağrıldım. Yönetici Batur bey attığım maili eleştirerek, ‘Delikanlı olsaydın bu maili atmazdın’ dedi. GAP’te işe alınırken de eşcinsel kimliğini gizlemediğini aktaran Muharrem G., ‘Ben doğduğum günden beri eşcinselim’ diye konuştu. Duruşmada tanık olarak dinlenen Besna Kasamat ise Muharrem G. ile üç yıl boyunca çalıştıklarını aktardı. Kasamat, Metin A’nın Muharrem G’ye mobbing uyguladığı belirterek “Muharrem bey mağaza müdürü olmasına rağmen Metin bey, tarafından personelin gözleri önünde sürekli azarlanıyordu. Muharrem beye karşın tavırları sertti. Metin Bey’in, Muharrem Bey’in arkasından aşağılar şekilde bakışlarına şahit oldum. Metin Bey zaten bu tarz konularda tutucu biriydi. Ben mağazada çalışan ve izleyen biri olarak bunları gördüm” dedi. Mahkeme yargıcı da gelmeyen tanıkların dinlenmesi amacıyla davayı 7 Haziran’a erteledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler