Konutta bir yılda teslimat istiyoruz

GYODER’in araştırmasına göre, tüketiciler için konutun zamanında teslim edilip edilmeyeceği depreme dayanıklı olup olmamasından daha önemli.

Yayınlanma: 01.03.2018 - 22:31
Abone Ol google-news

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği’nin (GYODER) yaptığı araştırmaya göre deprem, konut alıcısı için artık ikinci planda. Tüketiciler için konutun teslim edilip edilmeyeceği ön planda. Rapora göre tüketiciler, konut aldığı projenin 1 yıl içinde teslimini istiyor. GYODER-Akademetre iş birliği ile hazırlanan ‘Potansiyel Konut Alıcısı Büyüteç Altında-İstanbul Raporu’na göre, konutta oda kullanımı tercihleri değişiyor, tüketici alanların küçülmesine razı ancak camların yere kadar, evlerin küçük de olsa ferah ve aydınlık olmasını istiyor. Ayrıca Fransız balkonun normal balkon yerine sayılmasından rahatsız. Depremin, önceki yıllara göre alıcının ‘ilk aklına gelen’ unsur olmadığının da tespit edildiği raporda, projenin müşteri ile tesadüfi olarak bir araya gelme oranının yüksek olması dikkat çekiyor.

Güven şart

Raporda şu tespitlere yer verildi: n Konut sektöründe bugünün tüketicisi özellikle ‘güven’ konusu üzerinde duruyor. Projeye güven, güvenilir geliştirici, işin biteceğine güvenmek gibi güven ve güvenilirlik hâlâ ön planda.

-Konutu oturumdan ziyade bir yatırım aracı olarak gören yatırımcıların, başlangıç kriterini, konutun vaat ettiği yaşam alanından daha çok katma değeri üzerine kurduğu görülüyor.

-Yaşam alanlarında en çok özlenen duygular ise ‘güvende olma’, ‘rahatlık’, ‘özgürlük’, ‘komşuluk ilişkileri’, ‘samimiyet’, ‘yeşil alanlarda rahatlama’ ve ‘huzur’ olarak tanımlanıyor.

-Tüketici için projeden konut almak artık ilk tercih değil, eğer alıyorsa aldığı projenin 1 yıl içinde teslimini istiyor.

-Sitelerde artık yaşam alanları ile ilgili beklentiler değişiyor. Fitness salonları pek de tercih edilmiyor.

-Oturmak için konut satın almak isteyenlerin yüzde 56.2’si, yatırım için konut satın almak isteyenlerin ise yüzde 85.5’i konut sahibi.

-Yüzde 35’i site içinde oturan potansiyel müşterilerin yüzde 70’e yakını site tarzı yaşam alanlarında konut satın almayı planlıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler