Modern çerçiler yurtdışına açıldı

Azerbaycan’ın başkenti Bakû’da fuar düzenleyen Dosso Dossi Holding, organizasyondan 7-10 milyon dolarlık ek ciro bekliyor.

Yayınlanma: 05.03.2018 - 22:08
Abone Ol google-news

Yaklaşık 16 yıldır Antalya’da Dosso Dossi Fashion Show adıyla düzenlenen giyim fuarı, Bakû üzerinden yurtdışına açıldı. Bakû’da 1-3 Mart tarihleri arasında düzenlenen organizasyona 1 milyon dolarlık bütçe ayırdıklarını belirten Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, organizasyondan 7-10 milyon dolarlık ek bir ciro beklentisi öngördüklerini söyledi. Fuara 4 ayrı kategoride yüksek katma değerli üretim yapan 40 firma katıldı.

Kendilerini ‘modern çerçiler’ olarak tanımladıklarını anlatan Eraslan, Türkiye’ye gelme konusunda mesafeli duran alıcı grubuna ulaşmak için Antalya’nın yanı sıra farklı adresler oluşturmaya karar verdiklerini dile getirerek, ilk durağı Bakü olarak belirlediklerini anlattı. Aynı zamanda Bakû’yu yabancılık çekmeyeceklerini için de tercih ettiklerini ifade eden Eraslan, “Yurtdışına ilk adım olduğu için idman, ısınma adına buradayız. Bunun yanı sıra Azerbaycan da yalnızca gaz ve petrol değil, sanat ve modayla anılmak istediği için bize destek verdi. Bunun kolaylığını da yaşadık” dedi.

Kazakistan hedefte

Halihazırda 4-5 bine yakın müşteri kitlelerinin olduğunu; fuarda 32 ülkeden ve 200 şehirden müşteri ağırladıklarını kaydeden Eraslan, gelecek dönemdeki hedef ülkelerinin ise Kazakistan ve Lübnan olduğunu belirtti. Eraslan, “Bakû’ya yalnızca Azerbaycan’dan değil, Gürcistan’dan, Ukrayna’dan ve Belarus’dan gelen müşterilerimiz var. Avrupa’da da yer alacağız fakat firmalarımızın buna hazır olması gerekiyor” diye konuştu. Öte yandan düzenledikleri tüm organizasyonlar aracılığıyla yılda 100 milyon doların üzerinde bir ciroya ulaştıklarını kaydeden Eraslan, Dosso Dossi bünyesinde dört kategoride üretim yapan yaklaşık 200 üretici firmanın ürünlerini 30’dan fazla ülkeden alıcılarla buluşturduklarını ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler