Özelleşen fabrika kapanıyor

Satma kararı alınan 14 şeker fabrikasını tek tek ziyaret eden CHP heyeti Erzincan’dan hükümete seslendi: “Gelin Sümerbank’ı gezelim. Fabrikaların yerinde ne var bakalım”

Yayınlanma: 12.03.2018 - 21:51
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Şeker Fabrikaları’nın özelleştirmesine karşı kurulan komisyon Doğu Anadolu’daki Şeker Fabrikaları’nı ziyaretine başladı. Hükümetin 14 şeker fabrikasını satma kararı sonrası CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba koordinasyonunda kurulan komisyon, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Kırklareli, Uşak, Malatya, Afyon, Niğde, Ankara, Kırşehir, Yozgat, Kahramanmaraş, Burdur, Tokat, Çorum, Amasya Şeker Fabrikaları’nı ziyaret etmişti. Komisyon bu hafta da sırasıyla Erzincan, Erzurum, Kars, Ağrı, Van Erciş, Muş ve Elazığ şeker fabrikalarına gidecek. Erzincan Şeker Fabrikası’nı dün ziyaret eden Ağbaba, milletvekilleri Kadim Durmaz, Melike Basmacı, Okan Gaytancıoğlu, Turabi Kayan, Burcu Köksal, Orhan Sarıbal, Ali Akyıldız, Mehmet Göker, Özkan Yalım ve Parti Meclisi üyeleri Semra Dinçer, Gamze Pamuk Ateşli ve Pınar Uzun yer aldı.

Yıldırım’a tepki

Fabrika önünde konuşan komisyon başkanı Ağbaba “Bu fabrikaya sahip çıkmak her Erzincanlının namus borcudur. Birileri Ankara’da koltuk ittifakı kurarken şeker fabrikalarının önünde şeker ittifakı kuruldu. Bu ittifakın içinde herkes vardır. Şeker vatandır, vatan satılmaz” dedi. Başbakan Binali Yıldırım’ın “Şeker fabrikaları özelleşse de kapanmayacak” sözlerine tepki gösteren Veli Ağbaba geçmişte özelleşerek kapanan onlarca fabrikanın olduğunun altını çizdi. Ağbaba “Gel başbakanım Et ve Balık’ı, Sümerbank’ı, Tekel fabrikalarını gör. O özelleşen fabrikaların yerinde ne var?” şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler