Şeker için 1.7 milyon imza

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı toplanan 1 milyon 690 bin imza hükümete iletilmek üzere Türk-İş’e teslim edildi.

Yayınlanma: 27.03.2018 - 21:50
Abone Ol google-news

Hükümetin 14 şeker fabrikasını satma kararına karşı yurt genelinde toplanan 1 milyon 690 bin imza Başbakan Binali Yıldırım’a iletilmek üzere Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’a verildi. Atalay, hükümete “Bu yol çıkmaz yol, vazgeçin” diye seslenirken, şeker işçileri de, “şekeri satanı biz de satarız” sloganları attı.

15 çuval imza

İmzaların teslimi nedeniyle dün Türk-İş’te toplantı düzenlendi. Öncesinde Türk-İş önüne gelen Şeker-İş Sendikası’na üye işçiler, “Şekeri satanı biz de satarız; Şeker vatandır vatan satılmaz; Vur vur inlesin hükümet dinlesin; Vur vur inlesin Cargill dinlesin; Cargill defol bu ülke bizim” sloganları attı. İşçilerden bazıları “Go Home Cargill” yazılı pankartlar taşıdı. Fabrikaların satılmasına karşı toplanan 1 milyon 690 bin imza 15 şeker çuvalına konuldu. Ayrıca 782 muhtar, 81 ziraat odası başkanı, 79 sivil toplum örgütü temsilcisi, 72 sanayi, ticaret, şoför ve esnaf odası temsilcisi, 38 il ve ilçe siyasi parti temsilcisi, 17 il ve ilçe belediye başkanı, 15 sulama birliği, 13 üretimi birliği ile 2 milletvekilinin fabrikalarının satılmasına karşı kaleme aldıkları görüşleri de “Şeker Fabrikalarının Kurtuluşu İçin ‘Milli Mutabakat’ Tutanakları” başlığı altında 2 cilt haline getirildi. İçerisinde CHP, İyi Parti, Saadet Partisi’nin yanı sıra bazı AKP ve MHP ilçe başkanlarının fabrikaların satılmasına karşı görüşlerinin de yer aldığı bu ciltler hükümet üyelerine ve milletvekillerine gönderildi. Hükümeti şeker fabrikalarının satışından vazgeçirmek için de Türk-İş ile Şekerİş Sendikası’nın görüşmeleri sürüyor. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ile Şeker-İş Başkanı İsa Gök, önceki gün AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile 2.5 saat görüştü. Görüşmede fabrikaların satılmasına karşı çıkan AKP Çorum Milletvekili Salim Uslu da yer aldı. Atalay, görüşmede, işçiye, memura bir şey olmayacağı, arsaların satılmayacağının söylendiğini ancak şartnamede böyle bir şey yer almadığına dikkat çekti. Bunları bilmediğini ifade eden Elitaş, hükümet üyeleri ile görüşmelerinin ardından Türkİş’e bilgi vereceğini söyledi. Bu görüşmenin ardından Elitaş ile Uslu’nun Başbakan Binali Yıldırım ile de görüştüğü öğrenildi. Bu konuda son kararı ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vereceğine dikkat çekiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler