2 şeker fabrikası daha satıldı

Turhal’ı 569 milyon lirayla Kayseri Şeker Fabrikası AŞ, Ilgın’ı da 637 milyon lirayla Alteks aldı. Fabrikalar Şekerİş Sendikası’nın arazi hariç sadece kota değerleri üzerinden belirlediği bedellerin altında satıldı.

Yayınlanma: 16.04.2018 - 21:59
Abone Ol google-news

Satışa çıkarılan 14 şeker fabrikasından 3’ünün ihalesi dün yapıldı. Erzurum Şeker Fabrikası ihalesine yeni teklif gelmedi. Alıcı çıkmayan ihale teklifsiz sona erdi. Turhal’ı 569 milyon lirayla Kayseri Şeker Fabrikası AŞ, Ilgın’ı da 637 milyon lirayla Alteks aldı. Fabrikalar Şekerİş Sendikası’nın arazi hariç sadece kota değerleri üzerinden belirlediği bedellerin altında satıldı.

Turhal Şeker Fabrikası ihalesini 569 milyon lirayla en yüksek teklifi veren Kayseri Şeker Fabrikası AŞ kazandı. Kayseri Şeker, daha önce Bor, Kırşehir ve Çorum ihalelerine katılmış ancak kazanamamıştı. Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi, Kayseri Şeker’in en büyük ortağı. Şeker-İş Sendikası, 103 bin 500 ton kotası bulunan Turhal Şeker Fabrikası’nın 2011 yılı kota değerinin 208.5 milyon dolar olduğuna dikkat çekmişti. Fabrika dünkü dolar kuru üzerinden 139 milyon dolara satılmış oldu.

En kârlı fabrikalardan birisi olan Ilgın Şeker Fabrikası’nın ihalesi de dün yapıldı. Şimdiye kadar ihalesi yapılanlar içerisinde en yüksek teklifin geldiği fabrika da Ilgın oldu. İhaleyi 637 milyon lirayla Alteks kazandı. Şeker-İş Sendikası 107 bin 500 ton kotası bulunan fabrikanın 2011 kota değerini 216.6 milyon dolar olarak belirlemişti. Fabrika dünkü dolar kuru üzerinden 155.7 milyon dolara satılmış oldu. Böylece şimdiye kadar 14 fabrikadan 7’sinin ihalesi bitti. Birisi hariç diğerleri satıldı. Ancak satışın gerçekleşebilmesi için onay sürecinin de sona ermesi gerekiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler