Peşin para yoksa indirim de yok

Hükümet, 50 bin kamu lojmanını satışa çıkardı. İndirim yalnız peşin ödeme yapana var.

Yayınlanma: 17.04.2018 - 22:23
Abone Ol google-news

Hükümet 50 bin kamu lojmanını satışa çıkardı. Öncelik içinde yaşayan memurlara verilecek. Ancak konutta yaşayan memurun indirimden yararlanabilmesi için parayı peşin ödemesi gerekiyor. Memur, konutun ihalesine girip kazanırsa da indirimden yararlanabilecek. Memur peşin ödeme yaparsa en fazla yüzde 10 indirim alabilecek. Taksit isterse indirim yok. Bu durumda yüzde 25 peşinat vermesi gerekiyor. Kalanını da en fazla 4 yılda ve 48 taksitte yasal faiziyle ödeyecek. Ortalama 3 bin 147 lira ücret alan memur, içinde oturduğu lojmanı alabilmek için zorlanacak.

Maliye Bakanlığı, kamu lojmanlarının satılmasına ilişkin Milli Emlak Genel Tebliği’ni yayınladı. Tebliğe göre, kamu lojmanlarının satılabilmesi için öncelikle bağlı olduğu kurumun satılmasını istemesi gerekiyor. Yönetmeliğe göre, “özel kanunlar kapsamında satışı mümkün bulunmayanlar; savunma, güvenlik, adalet ve istihbarat hizmetlerini yürüten personel tarafından kullanılan ancak ilgili bakanlıklarca uygun görüş verilmeyenler” ile “özel tahsisli olan” kamu lojmanları satılamayacak.

Oturan öncelikli

Satışa çıkarılan konutların tahmini bedelleri, defterdarlıklar, milli emlak müdürlükleri, mal müdürlükleri, bağlı oldukları kurumları ya da değerleme kuruluşları tarafından belirlenecek. Satış işlemlerini ise Maliye Bakanlığı’nın izni doğrultusunda defterdarlıklar yapacak. Kat mülkiyeti tesis edilen kamu konutlarından ihalenin yapıldığı tarihte fiilen konutta oturanlar öncelikli alım hakkına sahip olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon