İşten çıkarılınca kalp krizi geçirmişti... O işçi yaşam savaşını kaybetti

Kayyım atanan Mersin’in Akdeniz Belediyesi’nde işten çıkarılan 116 işçi arasında yer alan ve geçtiğimiz hafta kalp krizi geçiren işçi Ali Araz (55) yaşamını yitirdi.

Yayınlanma: 23.04.2018 - 20:43
Abone Ol google-news

Taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin KHK’de, işçilerin güvenlik soruşturmasından geçirilmesi, emekliliği gelenlerin kadroya alınmaması şartı da getirilmiş, bu nedenle Akdeniz Belediyesi’nde 60’ı güvenlik soruşturması olmak üzere 116 işçi işten çıkarılmıştı. Eski hükümlü kadrosundan işe giren ve belediyede uzun süredir temizlik işçisi olarak 55 yaşındaki Ali Araz da güvenlik soruşturması nedeniyle geçtiğimiz ay işten çıkarıldı. 11 Nisan’da kalp krizi geçiren ve  Mersin Şehir Hastenesi’nde yoğun bakımda tedavi altına alınan 8 çocuk babası  Ali Araz, sabah saatlerinde yaşamını yitirdi Araz’ın cenazesi, düzenlenen törenin ardından Güneykent Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Ali arkadaşımız işten atılmayı kendine yediremedi

Genel-İş Sendikası’nın Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy,  Aydın’ın  Kuşadası ilçesinde Sosyal Bilgiler Öğretmenliği mezunu Merve Çavdar’ın (25 ), 4 yıl geçmesine rağmen atanamayınca girdiği bunalım sonucu intihar ettiğini anımsatarak, “ Bunlar son olmaz. Ali Araz arkadaşımız da öyle. En verimli, en uyumlu işçilerden biriydi ve yaptığı iş çöp toplamaktı. İnsanları kadro ile umutlandırıp sonra işlerinden etmenin sonucu bunlar. Ali arkadaşımız işten atılmayı kendine yediremedi. En ağır işi, en ucuza yaptığı halde işten atılmasından dolayı çok kırgındı. İçine ata ata kalp krizi geçirdi. İşçinin psikolojisi iyi değil. Hem haksızlığa uğradığı için hem de zar zor bulduğu işinden olduğu için psikolojisi iyi değil. Bunun vebali büyüktür. Bu ülkeyi yönetenler bu konudaki sorumluluklarını yerine getirsinler” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler