Memurlar dışlandı

Askeri personele 400 TL zam yapıldı. Aynı kurumdaki memurlar kapsam dışında kaldı. Memur-Sen, Maliye, Genelkurmay ve MSB’ye başvurdu.

Yayınlanma: 24.04.2018 - 23:08
Abone Ol google-news

Subay, astsubay ve uzman erbaşların maaşlarına yan ödeme kararnemesi ile 400 lira iyileştirme zammı yapıldı. Aynı kurumlarda çalışan devlet memurları ise bu zamdan yararlanamadı. Memurların da aynı haktan yararlandırılmasını isteyen Memur-Sen’e bağlı Büro Memur-Sen, Maliye, Genelkurmay ve Milli Savunma Bakanlığı’na (MSB) başvurarak, “Aynı kurumda aynı görevleri farklı statülerde icra eden devlet memurları üvey evlat muamelesine maruz kalmaktadır” dedi.

Büro Memur-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Sefa Özşahin ile Büro Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Metin Yılancı imzasıyla Maliye Bakanlığı, Genelkurmay ile MSB’ye yazı gönderildi. Yazıda 926 sayılı TSK Personel Yasası kapsamında MSB ve TSK’da görevli rütbeli personel için çıkarılan ve 18 Nisan’da imzalanan yan ödeme kararnamesiyle askeri iş yerlerinde çalışan subay, astsubay, uzman ve er maaşlarına zam yapıldığı anımsatıldı. Sınır ötesi harekat ve terörle mücadele nedeniyle zammın daha çok olması gerektiğini anlatılan yazıda, ancak devlet memuru personellerin de aynı haklardan yararlanması gerektiği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler