TÜSİAD Başkanı: OHAL’siz daha iyi bir performans olabilirdi

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik: İki gözümüzün biri ekonomide, diğeri dış politikada. Dış ilişkilerden gelen sese dikkat etmemiz, eleştirilere kulak vermemiz gerekiyor.

Yayınlanma: 25.04.2018 - 23:18
Abone Ol google-news

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, iş dünyasının erken seçim beklemediğini vurgulayarak, “Tercihimiz erken seçimden yana değil, vaktinde olmasından yana idi. 24 Haziran siyasi otoritenin kararı. Bunun sonuçları itibarıyla Türkiye’ye hayırlı olacağına inancımızı paylaştık” dedi. Bilecik, ‘Büyük Veri, Online Platformlar ve Rekabet Hukuku Programı’ sonrası basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İş dünyasının OHAL konusundaki şikâyetleri bizleri üzüyor” şeklindeki açıklamalarını yorumlayan Bilecik, terörle mücadele ve güvenlik tedbirleri açısından OHAL’e farklı bakmadıklarını vurgulayarak, “Tüm mesele dünyanın baktığı gözle ifade edildiği üzere OHAL koşullarının eleştiriye maruz kalacak noktalara sahip olması. İş dünyasının hemfikir olduğu konu teröre dönük yapılan mücadele. OHAL koşulları açısından bu açıdan sıkıntımız olamaz. O bakımdan acaba OHAL koşullarının bir kanun maddesi ile Fransa örneği olabilir, kendimize özgü olabilir bir değişime uğrayabilir mi diyoruz. Aslolan dünyaya entegrasyonunu iyi yapmış, rekabet gücü yüksek olan bir Türkiye görmek. İki gözümüzün biri ekonomide, diğeri dış politikada. Dış ilişkilerden zaman zaman gelen sese dikkat etmemiz gerekiyor. Buradaki eleştirilere kulak vermemiz gerekiyor” diye konuştu. “OHAL şartlarının devam etmesi yatırımcıların Türkiye’ye gelmesini etkiler mi” şeklindeki soruya Bilecik, “Şu ana kadar yapılan rakam analizlerine bakıldığı zaman bu noktada kaybettiklerimiz ve kazandıklarımız ortada. Daha iyi bir performans yapabilirdik ama yapamadık. 25 Haziran sonrasında bu performansımızın daha sağlıklı şekilde yerini bulması beklentimiz” şeklinde konuştu.

Grev haktır

Bilecik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın OHAL şartları ile grevlerin engellendiği yönündeki açıklamalarıyla ilgili, “Cumhurbaşkanımızın demek istediği tahmin ediyorum biraz farklı. Çünkü demokrasi boyutuna bakıldığı zaman grev de tabii ki bir hak. Ama aslolan şu; işvereni ve işçisiyle bütün topyekûn bakıldığı zaman umuda koşan bir iş dünyasının çalışması."

Tercihimiz erken seçim değil

İş dünyası olarak erken seçimi beklemediklerinin altını çizen Bilecik, “Biz Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bakanlarımızla yaptığımız istişarelerde aldığımız ana yanıt erken seçimin olmayacağıydı. İş dünyası doğal olarak geçmiş birkaç yıla bakıldığı zaman önemli seçimleri geride bırakmış bir seçim yorgunluğuna sahip iklimden geldik. Sayın siyasi otoritelerimizin bu görüşlerinden dolayı erken seçim beklemiyor idik. Tercihimiz erken seçimden yana değil, vaktinde olmasından yana idi. 24 Haziran’a baktığımız zaman bu bir karar. Siyasi otoritenin kararı. Bunun sonuçları itibarıyla Türkiye’ye hayırlı olacağına inancımızı paylaştık” dedi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de toplantıda yaptığı konuşmada, “Hükümet olarak bizler, özellikle yakaladığımız istikrarın bozulmaması adına, makro ekonomik dengelerin bozulmaması adına ne seçim ekonomisi uyguluyoruz, uygulayacağız, ne de popülist anlamda bir siyaset yapmayacağız” diye konuştu


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler