Halkbank’ın temsil harcaması ‘sır’ sayıldı!

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun soru önergesi Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan tarafından cevaplandı. Mehmet Şimşek, 18 bin personeli bulunan Halk Bankası’nın temsil ve ağırlama giderlerinin tutarını banka sırrı kapsamına girdiği için açıklanamayacığını kaydetti.

Yayınlanma: 26.04.2018 - 11:26
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun soru önergesi Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan tarafından cevaplandı.

 CHP İstanbul Milletvekili’nden Soru Önergesi

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu tarafından Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in cevaplanması için verilen Halkbank’la ilgili soru önergesini Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan cevapladı. Sezgin Tanrıkulu tarafından verilen soru önergesini cevaplayan Osman Arslan, Halk Bankası bünyesinde 1.000 adet hizmet biriminin bulunduğunu ve Banka’nın 18.000 personele sahip olduğunu söyledi.

Soru Önergesini Halkbank Genel Müdürü Cevapladı

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Halkbank hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bir soru önergesi vererek, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in cevaplamasını istemişti. Sezgin Tanrıkulu tarafından verilen önerge Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan tarafından cevaplandı. Osman Arslan, Halk Bankası’nın 1.000 adet hizmet birimine ve 18.000 personele sahip olduğunu, bankacılık sektöründe rekabetin çok yoğun olduğunu, Halkbank olarak bu sektörde hizmet vermeye devam ettiklerini söyledi.

 Harcamaların Detayları Banka ve Müşteri Arasında Sırdır

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, bankacılık sektöründe yer alan diğer bankalara uygulanmakta olduğu üzere Halkbank tarafından yapılan yürütülen pazarlama faaliyetleri çerçevesinde Banka’nın müşteri sayısının artırılması, müşterilerle sürdürülen ilişkilerin güçlendirilmesi, Halkbank’ın ürün ve hizmetleri hakkında bilgi vermek amacıyla ağırlama ve temsil harcamalarının yapıldığını, Halkbank müşterilerinin katılımı ile düzenlenen yemekli toplantının ve Banka’nın gelirlerinin devam etmesine ve artırılmasına ilişkin konuların ele alındığı toplantının giderleri ile bu çeşit toplantılara katılım gösteren birimlere ve şubelerdeki personellere verilen iş yemeklerinin bedellerinin Halkbank’ın temsil harcamalarını meydana getirdiğini, 2014 ile 2017 yılları arasında ağırlama ve temsil giderlerinin, Banka’nın toplam giderlerine oranının yüzde 0.52 olduğunu, bahsi geçen harcamaların kimler tarafından ve kimler için yapıldığının bilgisinin 5411 satılı Bankacılık Kanunu kapsamında banka ve müşteri arasında sır konumunda olduğundan cevaplanamayacağını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler