Kayıp Umman’la telafi edilecek

Atatürk Havalimanı’ndan çıkacak TAV, kaybı yurtdışından kapatmayı planlıyor. Muskat’a demir atan şirketin gözü Şili ve İspanya’da.

Yayınlanma: 26.04.2018 - 21:58
Abone Ol google-news

Umman’ın başkenti Muskat’ta yapımı tamamlanan 20 milyon yolcu kapasiteli yeni terminal binası hizmete girdi. TAV Havalimanları iştiraki BTA havalimanında yiyecek-içecek, TAV İşletme Hizmetleri de özel yolcu salonu işletmeciliğinin yanı sıra otopark, vale, hızlı geçiş, karşılama ve uğurlama hizmetlerini 10 yıllığına üstlendi.

1997’de İstanbul Atatürk Havalimanı ile yola çıkan şirket, Arap Yarımadasının güneydoğu ucundaki Umman Sultanlığı’nda Muskat Havalimanı’yla birlikte 22 ülkede 82 havalimanına ulaştı. 3. Havalimanı’nın açılmasıyla birlikte Atatürk Havalimanı’nın kapanacak olmasından doğacak kaybını telafi etmek üzere TAV, 2014’ten itibaren hizmet şirketlerini, kendi işlettiği havalimanları dışında da faaliyet göstermek üzere serbest bırakmıştı.

BTA İcra Kurulu Başkanı Sadettin Cesur, “Umman yurtdışında hizmet verdiğimiz sekizinci ülke, Muskat ise portföyümüzdeki 17’nci havalimanı oldu” dedi.

TAV İşletme Hizmetleri Genel Müdürü Bora İşbulan, Umman’da Maskat’ın yanı sıra Salalah ve Sohar havalimanlarında da yer aldıklarını aktardı. Tüm dünyada 15 farklı ülkede 57 farklı salonda (lounge) yılda 4.5 milyondan fazla misafir ağırladıklarını belirten İşbulan, salon sayısını 40 ülkede 150’ye çıkarmayı hedeflediklerini, Şili’de ve İspanya’da iki şirket alımı gerçekleştirmeyi planladıklarını dile getirdi.

2017 sonu verilerine göre, TAV’ın konsolide cirosuna TAV İşletme Hizmetleri yaklaşık yüzde 9, BTA da yaklaşık yüzde 15 katkıda bulunuyor. Şirket yetkilileri, İstanbul Atatürk Havalimanı’nın kapanmasından doğacak kaybın yüzde 25’inin hizmet şirketlerinin TAV dışındaki büyümesinden karşılandığını belirtti. Kaybın diğer yüzde 25’lik kısmının da Antalya Havalimanı’ndan telafi edileceği kaydedildi.

Cakes&Bakes caddeye çıkıyor

Sadettin Cesur, “BTA Turquality desteğinin getireceği ivme ile beş yılda 50 yeni Cakes&Bakes noktasına imza atmayı ve havalimanlarının yanı sıra şehir merkezlerinde yer almayı hedefliyoruz” dedi. Marka Londra, New York ve Paris gibi kentlerin ünlü caddelerinde olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler