DİSK’te istifa tartışması

Genel Başkan Kani Beko’nun milletvekili adaylığı istifasını, bazı sendikalar eleştirirken koltuğa kimin oturacağı da merak ediliyor.

Yayınlanma: 27.04.2018 - 22:35
Abone Ol google-news

‘Alanda verdiğim mücadeleyi Meclis’e taşıyacağım’ diyerek önceki gün Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko’dan boşalan başkanlık koltuğuna kimin oturacağı merak edilirken, iki sendikadan eleştiri geldi

CHP çatısı altında İzmir’den aday adayı olan Beko’nun yerine kimin oturacağına konfedersayonun yetkili kurulları yani yönetim kurulu ile başkanlar kurulu karar verecek. Ya yedi kişiden oluşan yönetim kurul yeni bir görevlendirme yapacak, konu başkanlar kurulunda tartışılacak ya da olağanüstü genel kurula gidilecek. Yönetim kurulunda Dev Sağlık İş, Turizm İş ve ikişer üye ile de Genel İş ve Lastik İş yer alıyor. Sonucu hem üye hem de delege sayısı fazla olan Genel İş’in belirlemesi bekleniyor.

Sorumsuzluk

Öte yandan konfederasyon içinde Birleşik Metal İş ve Nakliya İş’ten Beko’nun istifası üzerine ortak bir yazılı açıklama geldi. “DİSK Genel Başkanlığı kutsaldır ve asla hiçbir görevle değiştirilemeyecek kadar değerlidir” denilen açıklamada, Beko’nun, yetkili organlarına danışmadan görevinden istifa ettiğini üzülerek basından öğrenilmiş olduğu belirtilerek, “İki yıl önce yapılan tartışmalı kongrede DİSK’in Genel Başkanlık görevine getirilmiş bir kişinin, böylesi kritik bir dönemde milletvekilliği uğruna görevini bırakmış olmasını DİSK üyesi işçilerin iradesine karşı yapılmış büyük bir saygısızlık ve sorumsuzluk olarak değerlendiriyoruz” denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler