Memur da bayram ikramiyesi istiyor

Hükümetin seçim öncesinde aldığı kararla emekliye yılda 2 bin lira bayram ikramiyesinden 3.2 milyon kamu çalışanı da istiyor.

Yayınlanma: 02.05.2018 - 21:23
Abone Ol google-news

Hükümetin 20.4 milyar liralık bütçe açığına karşın seçim öncesinde yıllık maliyeti 22.3 milyar lira olan emekliye yılda 2 bin lira bayram ikramiyesi kararı, kamu çalışanlarını da beklentiye soktu. Yaklaşık 3.2 milyon kamu çalışanı da toplu sözleşme sürecinde gündeme getirilen ancak hükümet tarafından her defasında reddedilen “bayram ikramiyesinin” kendilerine de ödenmesini istiyor. 

Bayram ikramiyesinden; SGK’dan aylık alan; SSK, Bağ- Kur, Emekli Sandığı emeklileri, şehit yakını ve gaziler, vazife ve harp malullüğü aylığı alan ererbaşlar, geçici köy korucuları, şeref aylığı sahipleri, şampiyon sporcular, Kore, Kıbrıs ve İstiklal savaşı gazileri, terörden zarar göererek aylık bağlanan siviller ile bunlardan hayatını kaybedenlerin hak sahipleri yararlanacak.

Tüm bu ödemelerin 12.3 milyon kişiyi kapsıyor.

Memur konfederasyonları her toplu sözleşmede konuyu gündeme getiriyor. Ancak hükümet her defasında mali gerekçelerle reddediyor. Memur-Sen’in hükümet ile imzaladığı toplu sözleşmeye göre, kamu çalışanları bu yıl yüzde 4 + 3.5 zam alacak. Halen en düşük dereceli memur maaşı 2 bin 366 lira. Ortalama memur maaşı da 3 bin 147 lira. Toplu sözleşmeye göre temmuz ayında en düşük dereceli memur maaşına 83 lira, ortalama memur maaşına da 110 lira zam gelecek. İkramiye verilmezse kamu çalışanları bu zamlarla yetinmek zorunda kalacak.

Haber bekleniyor

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kamu görevlilerinin kapsama dahil edilmemesinin önemli ve giderilmesi gereken bir eksiklik olduğunu belirtti. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci de, “Yıllardır toplu sözleşme masasına getirdiğimiz bu talebin hayata geçmesi bizleri memnun etmiştir, ancak 2 milyon 600 bin kamu çalışanı da bu haberi beklemektedir” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler