Almanya'da İsrail'e büyük boykot

Norveçli Danskebank'tan sonra şimdi de Alman Deutschebank, Gazze'ye yaptığı saldırılardan dolayı İsrail'e sırtını döndü.

Yayınlanma: 21.07.2014 - 09:54
Abone Ol google-news

Gazze'de devam eden İsrail saldırılarının şiddeti arttıkça bu ülke ürünlerine boykot çağrıları güçleniyor.

ETİK OLMAYAN ŞİRKETLER LİSTESİNE ALDI

Alman finans devi Deutsche Bank, ocak ayında İsrailli Hapoalim Bank'ı yerleşim yerleri inşaatını finans ettiği için etik olmayan şirketler listesine aldı. Deutsche Bank, müşterilerine yatırım yapmak istemeleri halinde listedeki şirketlerdeki etik sorunu anlatıyor. Kararı müşterilere bırakıyor.

İSRAİL BANKASI'NA YAPILAN YATIRIMI GERİ ÇEKTİ

Hollanda'nın en büyük emeklilik fonu PGGM, aynı dönemde 5 İsrail bankasına yaptığı yatırımı geri çekti. Gerekçe olarak bankaların Filistin'deki Yahudi yerleşim yerlerinde şube ve ATM bulundurmasını gösterdi. PGGM'nin yatırımını geri çektiği bankalardan biri yine Hapoalim oldu.Diğer dört bankanın adları ise şöyle;

"Bank Leumi, Bank Mizraih Tehafot, First International Bank of Israel ve Israel Disconut Bank."

NORVEÇ DE LİSTEDEN ÇIKARTMIŞTI

Şubat ayında da Danimarka'nın en büyük bankası Danske Bank ile Norveç Devlet Emeklilik Fonu yine Hapoalim Bank, Africa Israel Investments ve Danya Cebus firmalarını yerleşim yerlerinde inşaat işleri yaptıkları için yatırım yapılacak şirketler listesinden çıkarmıştı. (Vatan)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler