Türkiye, siber saldırıların hedefinde

Geçen yıl bireysel kullanıcılar ve şirketlere 5 milyar dolara mal olan fidye yazılım saldırılarından, Avrupa’da en büyük zararı gören Türkiye oldu.

Yayınlanma: 18.05.2018 - 21:30
Abone Ol google-news

KPMG’nin hazırladığı Bireysel Siber Farkındalık Araştırması’na göre, 2016’dan 2017’ye kadar yeni nesil fidye yazılımlarında yüzde 32’lik bir artış yaşandı. Avrupa ülkelerinin toplam fidye yazılım saldırısına uğrama yüzdesi küresel rakamın yüzde 23.65’ini oluştururken, Türkiye yüzde 15.85’lik oranla Avrupa ülkeleri arasında ilk sırada; dünyada ise altıncı sırada yer aldı. Rapora göre fidye yazılım saldırılarının yüzde 94’ü e-posta üzerinden gerçekleşti.

6 trilyon dolar

KPMG Türkiye Bilgi Sistemleri Risk Yönetimi Bölüm Başkanı Sinem Cantürk, internet kullanımının getirdiği risklerin dijital dünyanın yanı sıra günlük hayatı da tehdit ederek ciddi kayıplara yol açtığını söyledi. Siber suçların dünya genelinde verdiği zararların 2021’e kadar 6 trilyon dolara ulaşacağının tahmin edildiğini ifade eden Cantürk, “Siber saldırıların yaratacağı risklerin en aza indirilmesi için çalışanların siber farkındalığının yüksek olması hiç bu kadar kritik öneme sahip olmamıştı” dedi. Öztürk, fidye yazılım saldırılarına karşı en etkili tedbirin ise ‘yedekleme’ olduğunu dile getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler