Kartta komisyon yüzde 6

Petroldeki yükselişin yanı sıra liradaki erime de yol ayrımını gündeme getirdi.

Yayınlanma: 22.05.2018 - 21:24
Kartta komisyon yüzde 6
Abone Ol google-news

Yemek kartlarıyla ilgili uzun süredir beklenen düzenleme yapıldı. Daha önce yüzde 12’ye çıkan komisyon oranları yüzde 6’ya düşürüldü.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelik’te yaptığı değişikliği göre, işverenlerin, yemek kartı şirketlerinin karşılıklı ödemelerine de süre sınırı konuldu. Bundan böyle bir ay içerisinde ödemeler yapılacak. Ancak, yemek kartı şirketleri ile işverenler iskonto talep edemeyecek. İşverenler de bu kuruluşlardan iskonto ya da başka bir menfaat talep edemeyecek.

Ay sonu veya yıl sonunda, yemek kartında kalan bakiye, herhangi bir şart aranmaksızın bir sonraki aya veya yıla devredilecek. Yemek kartı hizmeti veren şirketlerin, akaryakıt, hediye, ödül, teşvik, yardım, konaklama, temsil ve ağırlama gibi hizmetler için çıkarttığı kartlar hakkında ise bu şartlar uygulanmayacak.

Alışverişte kullanılacak

Daha önce sınırlama getirileceği, yemek kartlarının alışverişlerde kullanılamayacağı haberleri çıkmıştı. Bu değişiklikten vazgeçildi.

Bakanlığın yönetmelik değişikliğinde kartların kullanımı ile ilgili herhangi bir sınırlama yer almadı. Bu nedenle yemek kartları alışverişlerde kullanılmaya devam edilecek. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler