'Hükümete fatura kestirmek isteyen bir irade var'

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'dan art arda döviz açıklamaları geldi. Bozdağ, "Bilesiniz ki 24 Haziran seçimlerine giderken dolar üzerinden vatandaşımızı etkilemek isteyen ve hükümete fatura kestirmek isteyen, sandığa bu faturayı yansıtmak isteyen bir irade de var" dedi.

Yayınlanma: 23.05.2018 - 13:32
Abone Ol google-news

Başbakan Yardımcısı ve Hükumet Sözcüsü Bekir Bozdağ,"24 Haziran seçimlerine giderken dolar üzerinden vatandaşımızı etkilemek isteyen ve hükumete fatura kestirmek isteyen sandığa bu faturayı yansıtmak isteyen bir irade de var. Biz onu da görüyoruz. Ekonominin kurallarını çok iyi biliyoruz o yüzden dolarla oynayarak milletin cebine millete zarar verecek sonuçlar ortaya koyarak bu seçimin sonuçlarını değiştireceğini düşünenler varsa aldanıyorlar." dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükumet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Yozgat'ta seçim propagandası ve seçim takvimi hazırlamak için partililer, il ve ilçe belediye başkanları ile Yozgat Belediyesi Bilal Şahin Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda bir araya geldi.

"24 Haziran'da biz Yozgatlılar olarak..."

24 Haziran seçimleriyle ilgili Başbakan Yardımcısı Bozdağ,"Bildiğiniz gibi 24 Haziran tarihinde ülkemiz tarihi bir seçime gitmektedir. Hem Cumhurbaşkanımızı hem de parlamento üyelerimizi birlikte seçeceğiz. 24 Haziran bu anlamda cumhurbaşkanlığı hükumet sisteminin bütün kuralları kurumları ve gerekleriyle birlikte hayata geçtiği bir tarih olacaktır. Cumhuriyetimizin ilanından sonra geçen yaklaşık 100 sene sonra Türkiye yeni bir yüz yıla yeni bir hükumet sistemiyle girmenin hazırlıklarını ve heyecanını şu an da yaşıyor. Aziz milletimiz 24 Haziran'da bu yeni dönemin kapısını sonuna kadar açacaktır. O nedenle bu seçim büyük bir öneme haizdir. Türkiye'nin 24 Haziran seçimi sadece Türk halkının gündeminde değil dünyanın da gündeminde bir seçim. ABD bu seçimi takip ediyor Almanya'sı Fransa'sı İngiltere'si Avrupa'sı bu seçimi takip ediyor. Aynı şekilde Ortadoğu bu seçimi takip ediyor. Orta Asya'sı, Uzak Asya'sı, Afrika'sı bu seçimi takip ediyor. Biz kendi seçimimizi yapacağız ama bu seçim Türkiye'nin birinci gündem maddesi olduğu gibi dünyanın pek çok ülkesinin de ana gündem maddelerinin başında yer aldığını görüyoruz. Belki başka ülkelerin seçimi dünyanın dört bir yanına bu kadar yakından ilgilendirmiyor ama Türkiye olunca Türkiye'nin lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan söz konusu olunca bütün dünyanın dikkati Türkiye'nin 24 Haziran seçimlerine çevrilmiş oluyor. Buradan bir kez daha söylüyoruz. 24 Haziran'da biz Yozgatlılar olarak Türk halkı olarak Türkiye'nin 81 ilindeki seçmenler olarak Türkiye'nin yeni cumhurbaşkanını seçeceğiz. Türkiye'nin 27'inci dönem parlamento üyelerini seçeceğiz. ABD'nin ve ya Avrupa'nın herhangi bir ülkesinin veya Orta Asya ve yahutta Uzak Asya'ya bir Cumhurbaşkanı seçmeyeceğiz. Biz kendi Cumhurbaşkanımızı kendi parlamento üyelerimizi seçeceğiz. Onun için Türkiye'nin seçimlerine herkesin saygı duyması ve duyduğu saygıyla eylemleriyle söylemleriyle göstermesi son derece önemlidir" dedi.

"Bütün dert 24 Haziran'da Cumhurbaşkanımızın kazanmasını engellemek"

24 Haziran seçimleriyle ilgili herkeste bir telaşın olduğunu aktaran Bozdağ, "Türkiye'nin içindeki adaylarda değil Türkiye üzerine hesap yapan çevrelerin hepsinde bir telaş var. Bütün dert 24 Haziran'da Cumhurbaşkanımızın kazanmasını engellemek bütün dert Cumhurbaşkanımızın kazanmasını engelleyemezsek parlamentoda hiç olmazsa onun elini ayağını bağlayacak çoğunluğu elde etmek. Böylece onu Beştepe'de hareketsiz bırakmak hesabı üzerine kuruluyor. Ve bütün dert esasında Türkiye'ye kaybettirmektir. Çünkü Cumhurbaşkanına karşı uluslararası çevrelerde ve onların uzantılarında yer alan duygunun altında yatan şey Türkiye güçlü yürüyor, Türkiye'nin yürüyüşünü durduramazsak biz Türkiye'yi bir daha kontrol edemeyiz. Türkiye'yi durdurmanın yolu Recep Tayyip Erdoğan'ı durdurmaktır. Türkiye'yi kaybettirmenin yolu Recep Tayyip Erdoğan'a kaybettirmektir. Eğer Recep Tayyip Erdoğan’ı durduramazsak Recep Tayyip Erdoğan'a kaybettirmezsek Türkiye'yi durduramayız. Türkiye'ye kaybettiremeyiz diyorlar. Ben buradan bir kez daha söylüyorum Türkiye’ye kaybettiremeyeceksiniz, Türkiye'yi durduramayacaksınız. Çünkü Türk milleti Recep Tayyip Erdoğan'a ve onun yol arkadaşlarına darbecilere karşı gökten ölüm yağdıranlara karşı nasıl sahip çıktıysak ondan önceki seçimlerde nasıl sahip çıktıysa yine sahip çıkacaktır. Yine siz kaybedeceksiniz Türkiye kazanacak. Yine siz üzüleceksiniz. Türkiye sevinecektir Allah'ın izni ile 24 Haziran akşamı aziz milletimiz bu büyük milletin ve devletin büyük yürüyüşünün önünde yeni bir sayfayı hem de güçlü bir iradeyle açacaktır. Yeni sayfayı birlikte yazacaktır. Yeni Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz” şeklinde konuştu.

"Allah'ın izniyle 24 Haziran yeni bir gün olacağı gibi yeni bir dönemin de başlangıcı olacaktır”

Dolar üzerinden Türk halkını etkilemek isteyen kesimlerin de olduğunu söyleyen Bozdağ,"Şuanda dolar üzerinde yaşanan oyanları hep beraber görüyoruz. Biliyorsunuz ki 24 Haziran seçimlerine giderken dolar üzerinden vatandaşımızı etkilemek isteyen ve hükumete fatura kestirmek isteyen sandığa bu faturayı yansıtmak isteyen bir irade de var. Biz onu da görüyoruz. Ekonominin kurallarını çok iyi biliyoruz o yüzden dolarla oynayarak milletin cebine millete zarar verecek sonuçlar ortaya koyarak bu seçimin sonuçlarını değiştireceğini düşünenler varsa aldanıyorlar. Millet oyunu gördü, oyuncuyu da gördü. Millet kuklayı da gördü, kuklacıları da gördü. Onlara fırsat ve izin vermeyecektir. Allah'ın izniyle 24 Haziran yeni bir gün olacağı gibi yeni bir dönemin de başlangıcı olacaktır” ifadelerinde bulundu.  

EKONOMİ BAKANI DA AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci şunları söyledi: "Reel ekonomi, büyüme, ihracat, istihdam ve kapasite kullanım oranları, ayrıca gelecek beklentilerine ilişkin öncü gösterge olarak yatırım teşvik başvuruları ve dünyanın en iddialı teşvik sistemine olan ilgi ile dünyada bu bakımdan ilklerde yer alan ülkemiz kur ve faiz oranlarında hak etmediği dalgalanmalar ve döviz piyasasında sağlıksız fiyat oluşumları yaşamaktadır. <haber-yatay:981178>

<haber-yatay:981048,981161,980903,981132>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler