Ekonominin kurmayları finans çevrelerini ikna için yeniden Londra'ya gidiyor

Erdoğan'ın döviz kurlarını alt üst eden sözleri sarf ettiği Londra'ya ikinci ziyaret yapılacak. Başbakan Yardımcısı Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya uluslararası finans çevrelerinde oluşan soru işaretlerini gidermek üzere yeni tura çıkıyor.

Yayınlanma: 24.05.2018 - 15:17
Abone Ol google-news

Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki ekonomi zirvesinin ardından, ekonomi bürokratları bir araya gelmiş ve ardından Erdoğan ile birlikte Londra’ya gitmişlerdi. Erdoğan burada uluslararası finans kuruluşlarının temsilcileriyle yaptığı toplantıda, enflasyonun sorumlusu olarak faizi göstermişti. Erdoğan'ın bu yaklaşımı, döviz kurlarının fırlamasına yol açan süreci başlatmıştı.

<haber-dikey:976670>

Ekonomik dengeleri alt üst eden bu ziyaretin ardından yeni bir gelişme daha yaşandı. Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın gelecek hafta İstanbul ve Londra'da finans kuruluşları temsilcileri ve yatırımcılarla bir araya geleceği duyuruldu.

Şimşek ve Çetinkaya, İstanbul'da 28 Mayıs Pazartesi günü finans kuruluşları temsilcileri ve yatırımcılarla görüşecek.

Daha sonra İngiltere'ye hareket edecek olan Şimşek ve Çetinkaya, 29 Mayıs Salı günü Londra'da yabancı fon yöneticileri ve iş insanlarıyla buluşacak


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler