Konutta da fiyatlar artacak

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Timur: Seçim öncesi baskılanan fiyatların seçim sonrası enflasyonu yukarı çekecek, bu da fiyatlara yansıyacak.

Yayınlanma: 01.06.2018 - 22:25
Abone Ol google-news

Markalı konut sektöründe faaliyet gösteren Nef’in kredi notu iki kademe birden yükselerek A+’ya ulaştı. Bu not, bugüne kadar Türkiye’de gayrimenkul-inşaat sektöründe faaliyet gösteren bir şirkete verilen en yüksek kredi notu olarak kayıtlara geçti. Not artışıyla ilgili yorumda bulunan Nef’in İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, geçen hafta içinde gazetelerin ekonomi müdürleriyle konut sektörünü ve Nef’in aldığı son kredi notuna dair gelişmeleri paylaştı. Erden Timur ilk olarak not artırımına ilişkin, “2015’te BB yatırım yapılabilir seviyedeydi notumuz. 2016’da B oldu. 2017’de A- oldu, bu sene A+ oldu. İki basamak birden artış çok zordur, hele böylesine zor bir dönemde... Bu bizim için tarihi bir başarı olduğu kadar sektör için de umut verici bir gelişme” diye konuştu.

Sektördeki fiyat dengeleriyle ilgili de bilgileri aktaran Erden Timur, bu noktada arsa fiyatlarıyla ilgili ilginç bir noktaya değinerek şunları anlattı: “Ben konut sektörüne girdiğimden bu yana hayatımdaki en ucuz arsa dönemini yaşıyoruz. Şu an Nef olarak 4 tane projemiz satışta. Projelerimiz belli bir noktaya geldikten sonra genelde başka bir projeye başlıyoruz. Kaynak anlamında sadece bireylerin değil kurumların da bu yönde ihtiyaçları oluyor. Dolayısıyla kimisi de arsasını satarak bu kaynak oluşturma ihtiyacını gideriyor. Bu dönemi ben satpişman ol dönemi olarak yorumluyorum.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler