Ücretler hızla eriyor... Enflasyon farkı ne zaman ödenecek?

Yılın ilk altı ayında yüzde 4 zam alan memur ve memur emeklisinin devletten alacağı yüzde 2.39’a yükseldi.

Yayınlanma: 05.06.2018 - 10:06
Abone Ol google-news

Çalışanların maaş ve ücretlerinde enflasyon nedeniyle oluşan erime hız kesmeden sürüyor. 5 aylık enflasyon oranı yüzde 6.39’a çıktı. Memur-Sen ile hükümet arasında imzalanan toplu sözleşmeye göre memur ve memur emeklileri bu yılın ilk 6 ayında yüzde 4 zam aldı. Enflasyon ile zam arasında yüzde 2.39 oranında fark oluştu.

Enflasyon farkı temmuzda

Bu farkın memur ve memur emeklilerine ödenmesi gerekiyor. Ancak toplu sözleşmeye göre enflasyon farkı için ilk 6 aydaki değişime bakılıyor. Bunun için haziran ayı enflasyon rakamlarının da belli olması gerekiyor. Memur ve memur emeklileri haziranda çıkacak sonuca göre temmuzda farkı alabilecek. Artan enflasyon nedeniyle memur ve memur emeklilerinin enflasyon farkı alacağına kesin gözüyle bakılıyor. Oran ise haziran enflasyonuna göre belli olacak.

İmam ve idarecilerede ek gösterge sözü

Bu arada hükümet seçimden sonra polis, öğretmen, hemşire, din görevlileri ile idarecilerin ek göstergelerini 3600’e çıkarma sözü verdi. Başbakan Binali Yıldırım seçimden sonra çalışmalara başlanacağını açıkladı. Böylece polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerinin emekli maaşları yaklaşık 500 lira, emekli ikramiyeleri de 18-20 bin lira artacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler