Global, Küba’da liman işletecek

Uzun yıllar süren ambargonun kalkması ile küresel pazarlara açılmaya başlayan Küba ile Türkiye arasında ekonomik ilişkiler giderek artıyor.

Yayınlanma: 07.06.2018 - 22:23
Abone Ol google-news

Uzun yıllar süren ambargonun kalkması ile küresel pazarlara açılmaya başlayan Küba ile Türkiye arasında ekonomik ilişkiler giderek artıyor. Havana Kruvaziye Liman işletmeciliğini 15 yıllığına devralan Global Yatırım Holding şimdi de Karayipler’de 6 ada ülkesinde toplam 200-300 megavatlık güneş enerjisi santrali kurmaya hazırlanıyor.

Global Yatırım Holding’e bağlı kuruluşlardan Global Ports Holding’in Havana Kruvaziye Liman İşletmesini 15 yıllığına devralmasına yönelik anlaşma önceki gün Küba Dış Ticaret ve Yatırımlar Bakan Yardımcısı Iliana Nuñez Mordoche ve Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman arasında İstanbul’da imzalandı.

Aynı zamanda DİEK Türkiye Küba İş Konseyi Başkanı olan Kutman, “Küba benim ikinci ülkem, iki haftada bir gidiyorum. Havana limanını geliştireceğiz halen günde 2 gemi yanaşırken bunu 6’ya çıkartacağız. Kübalılardan tek dileğin kültürlerini, dostluklarını içtenliklerini kaybetmemeleri” diye konuştu.

Kübalı Bakan Mordoche ise , “Liman anlaşması iki ülke arasında ekonomik ilişkileri geliştirme isteğimizin en büyük göstergesi oldu. Türkiye ile işbirliğini sağlık, sanayi, gıda, inşaat, ve tarım gibi sektörlerde geliştirmeye karar verdik. Daha çok şirketin bu iş ortaklığında yer almasını sağlayacağız” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler