Karne hediyesi pahalıya patladı

Öğrencilerin karne hediyesi olarak en çok talep ettiği akıllı saatler 55-300 TL, akıllı bileklikler 150-280 TL arasında değişirken tabletler 600 TL’yi aşabiliyor.

Yayınlanma: 09.06.2018 - 20:40
Abone Ol google-news

Yeni neslin tercih ettiği karne hediyeleri, velilere pahalıya patlıyor. Dün itibarıyla okullar kapanınca, karne hediyesi olarak hangi ürünlerin talep edildiğini görmek için İstanbul’un farklı semtlerindeki mağazaları gezdik. Görünen o ki hediye tercihini bisikletten yana kullanan çocuklar hâlâ var olmakla birlikte sayıları azalmış durumda. Yeni nesil, tablet, dizüstü bilgisayar, oyun konsolu gibi ürünlerin yanı sıra giyilebilir teknoloji olarak adlandırılan akıllı saat ve akıllı bileklik gibi ürünleri tercih ediyor. Akıllı saatlerin tipik bir telefonun yaptığı bütün işlemleri yapabildiğini aktaran ve son zamanlarda en çok tercih edilen ürünlerden olduğunu söyleyen bir mağaza çalışanı, bu saatlerin 300 liraya kadar çıktığını ifade etti. Akıllı saatlerin internet satışları ise 55 liradan başlıyor. Çocukların uyku düzenini izleyip, takvim, tansiyon ölçümü, alarm ve nabız ölçümü gibi işlevleri yerine getiren akıllı bilekliklerin fiyat aralığı ise 150-280 TL arasında değişiyor.

Satışları arttı

Bir başka teknoloji mağazası çalışanının söylediğine göre 133 liradan başlayan tablet fiyatları 600 liraya kadar çıkıyor; oyun konsolları 30-59 TL; drone fiyatları ise 99-300 TL arasında seyrediyor. Büyük teknoloji mağazası çalışanlarının aktardığı gibi E-ticaret platformu n11. com’un 2018 Mayıs ayı satışlarına göre derlediği veriler birbirini doğrular nitelikte. Bu yılki karne hediyesinde yeni eğilimlerin sanal gerçeklik /giyilebilir teknoloji ürünleri olduğunun ifade edildiği n11.com verilerine göre, bir önceki ayın mayıs ayına göre yüzde 42 artış gösteren sanal gerçeklik gözlüğü ve yüzde 47 artış gösteren oyun konsolu karne hediyelerine damgasını vurdu. Bu yılki karne hediyesi tercihinde dikkat çeken bir başka ürün de e-kitap okuyucular. Platform, en az basılı kitaplar kadar ilgi gören e-kitap okuyucularda satış, bir önceki aya göre yüzde 20, geçen seneye kıyasla ise yüzde 99 arttığını belirtiyor.

Hangi kampanyalar nerede?

-İş Bankası, ‘Karneni Göster, Kitabını Al’ kampanyasının 11. yılında çocuklara “Robotlar Hapşırabilir mi? - Bilim Yolunda Eğlenceli Adımlar” kitabını hediye ediyor. Banka, bunun için çocukların karneleriyle birlikte şubelere gitmelerinin yeterli olduğunu duyurdu.

-Teknoloji firması MediaMarkt, 10 Haziran’a kadar geçerli olmak üzere karne dönemi kampanyası düzenliyor. Şirket, fiyatlarda indirim uyguladığını duyurdu.

-Mobilya firması Çilek, karne getiren ailelere yüzde 40’a varan indirim sunacak.

-Ankara’da bulunan Gordion AVM, şehirde çocuklar için olan ve ilk kez gerçekleştirilecek özel gösterinin 11 Haziran’a kadar devam edeceğini duyurdu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler