Hibritle yüzde 7 yakıt tasarrufu

Tucson, geleceği çok fazla konuşulan ve bazı ülkeler tarafından yasaklanan dizeller açısından da önemli yeniliklere imza atıyor.

Yayınlanma: 10.06.2018 - 22:29
Abone Ol google-news

Piyasaya çıktığı 2004 yılında bu yana C-SUV segmentinin en önemli modellerinden biri olmayı başaran Hyundai Tucson, 2015 yılında da ikinci jenerasyonuyla özellikle Avrupa pazarında markanın satışlarını ve imajını yukarı çekmişti. Çok kısa bir süre içerisinde Avrupa’da satışa sunulacak makyajlı Tucson’dan firmanın beklentisi satışlara ivme sağlaması. Özellikle iç mekânındaki geliştirmeler ve seriye eklenen ekonomik motorlarla elini güçlendirecek olan Tucson, geleceği çok fazla konuşulan ve bazı ülkeler tarafından yasaklanan dizeller açısından da önemli yeniliklere imza atıyor.

Yeni Tucson’un dizel versiyonunda 48 Voltluk elektrik motorunun desteklediği, hafif hibrit güç aktarma sistemi kullanılarak yakıt ekonomisinde ve emisyon oranlarında yüzde 7’ye yakın azalma sağlanacak. Hafif hibrit aktarma organları teknolojisi, markanın yakıt verimliliğini iyileştirme çabalarına katkıda bulurken aynı zamanda performanslı sürüş keyfine de yardımcı olacak. Haziran ayından itibaren, yeni teknolojiyi ilk etapta 186 beygirlik 2.0 litrelik dizel ünitede kullanacak olan Hyundai, 2019 yılının bahar aylarında da 1.6 litre dizel motora entegre edecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler