Millet kıraathanesi yandaş şirkete mi gidiyor?

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Millet Kıraathanesi Projesi'ni açıkladığı gün, kamu kurumlarından birçok ihale alan şirketin duyurduğu proje dikkat çekti.

Yayınlanma: 11.06.2018 - 09:42
Millet kıraathanesi yandaş şirkete mi gidiyor?
Abone Ol google-news

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Millet Kıraathanesi projesi tartışılmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan kıraathanenin 24 saat hizmet vereceğini, burada çay ve kek ikramı olacağını, kütüphanesinde zengin kaynaklar bulunacağını ve kıraathanedeki her şeyin ücretsiz olacağını kaydetti. Muhalefet ise Millet Kıraathanesi projesine tepki göstererek Türkiye'nin ihtiyaçlarının farklı olduğunu dile getiriyor.

Peki ya bu millet kıraathanelerini kim yapacak? Projenin detayları henüz belli değil.

Sözcü'de yer alan habere göre İstanbul'da hizmet veren Sanat İstanbul isimli şirketin internet sitesinde Şehir Kıraathanesi isimli bir proje bulunuyor. Proje Erdoğan'ın bahsettiği Millet Kıraathanesi'ne çok benziyor.

Sanat İstanbul'un Ajans Başkanı İlyas Ertemur, Erdoğan'ın projeyi duyurduğu 7 Haziran günü Twitter hesabından yaptığı açıklamada Millet Kıraathaneleri'nin hazır olduğunu söyledi ve proje fotoğrafları paylaştı.

<tweet:1004750618500755456>

FİRMANIN ÇALIŞTIĞI KURUMLAR

Sanat İstanbul daha önce yaptığı projelerle de dikkat çekiyor. Firma Çevre Orman Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleştirme Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, EPDK, Beyoğlu Belediyesi, TOKİ, Irak Merkezi Hükümeti ve Socar gibi pek çok şirketle çalışmış.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler