Niğde’ye 3 milyon TL yatırım

Araç altyapı parçaları üretmek amacıyla 1972’de kurulup, 1978’de faaliyete geçen Doğan Yedek Parça ve İmalat AŞ (DİTAŞ), üretimde 40. yılını tamamladı. Şirket, Niğde’de kurulan Ar-Ge merkezine iki yılda 3 milyon liralık yatırım yaptığını duyurdu.

Yayınlanma: 11.06.2018 - 22:31
Abone Ol google-news

Araç altyapı parçaları üretmek amacıyla 1972’de kurulup, 1978’de faaliyete geçen Doğan Yedek Parça ve İmalat AŞ (DİTAŞ), üretimde 40. yılını tamamladı. Şirket, Niğde’de kurulan Ar-Ge merkezine iki yılda 3 milyon liralık yatırım yaptığını duyurdu. Yıl sonuna kadar 8 adet patentli ürüne sahip olacaklarını belirten DİTAŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve İcra Kurulu Başkanı Selim Baybaş, Ar-Ge faaliyetleriyle kilogramı 130 Avro olan ürün geliştirdiklerini dile getirdi. Niğde fabrikalarını kurmalarının ardından çalışmalarının meyvesini aldıklarını dile getiren Baybaş, havacılık sanayisine dahi ürün veren bir firma olduklarını aktardı.

Genç istihdama katkı

2017’de yüzde 50 büyüdüklerini, cirolarının yüzde 60’ını yurtdışı satışlarının oluşturduğunu belirten Baybaş, ABD pazarının kendileri için çok önemli olduğuna dikkat çekti. 2014’te ürettikleri ürünlerin Amerika kıtasında satış ve pazarlama faaliyetlerini yürütmek üzere New Jersey eyaletinde Ditaş America LLC şirketini kurduklarını belirten Baybaş, buradan tüm Kuzey Amerika pazarına ulaşabildiklerini söyledi. Diğer yandan DİTAŞ’ın Niğde’deki Ar- Ge merkezinde 20 araştırmacı, 15 teknisyen ve 3 destek personeli görev yapıyor. Baybaş, başarılı gençleri yurtdışına beyin göçü vermek yerine Niğde’de üretime katmaya devam edeceklerini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler