İLO sözleşmesini takan yok

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türkiye’de Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) sözleşmelerinin ne derece uygulandığını araştırdı.

Yayınlanma: 14.06.2018 - 21:02
Abone Ol google-news

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türkiye’de Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) sözleşmelerinin ne derece uygulandığını araştırdı. Hazırlanan raporda sözleşmelerin ihlal edildiğine dikkat çekilirken, örneklere yer verildi. Rapora göre en az 330 KESK yöneticisi ihraç edildi. Toplam 1267 KESK üyesi sürüldü. Halen 4 bin 218 KESK üyesi kamudan ihraç edilmiş durumda. 11 bin 329 KESK üyesi açığa alındı. Ayrıca KESK üyeleri greve katıldıkları gerekesiyle cezalandırıldı.

İktidarın OHAL ortamını kullanarak sendikal örgütlenmeyi hedef aldığı, cezalandırdığına işaret edilen raporda, “sendikal hak ve örgütlenmenin siyasi iktidarın tehdidi ve kuşatması altında” olduğu belirtildi. Raporda şu değerlendirmelere yer verildi: 

* Tüm sendika MYK üyeleri hakkında açılmış onlarca adli ve idari soruşturma var. 

* OHAL boyunca valilere, sendikaların kapalı veya açık toplantılarını, yayınlarını, yapacakları açıklamalarını durdurma, erteleme veya yasaklama yetkisi tanındığından OHAL döneminde birçok sendikal eylem ve etkinlik yasaklandı, engellendi. 

* Şanlıurfa’da 367, Diyarbakır’da 264, Mardin’de 112, Elazığ’da 72, Tunceli’de 62, Muş’ta 58, Gaziantep’te 51, Van’da 51, Bitlis’te 24, Siirt’te 22, Kars’ta 12, Artvin’de 8, Batman’da 6 olmak üzere 1109 Eğitim-Sen’li farklı illere sürgün edildi. 12 Eylül’de ve 90’lı yıllarda bile bir seferde bu kadar kamu emekçisi sürgün edilmemişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler