Ekrem İmamoğlu ‘Adaylık yoluna girdi’

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı için ismi geçen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP’li belediye başkanları bir araya geldi. İmamoğlu’nun toplantıda adaylığa sıcak baktığını ve partinin yetkili kurullarının açıklama yapmasını beklediğini söylediği öğrenildi. Toplantıya katılan belediye başkanlarının da Ekrem İmamoğlu’nu tebrik ederek ‘hayırlı olsun’ dedikleri belirtildi.

Yayınlanma: 05.12.2018 - 14:19
Abone Ol google-news

Ekrem İmamoğlu önceki sabah İstanbul’un CHP’li belediye başkanları ile birlikte Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde bir araya geldi. İmamoğlu, basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda İBB başkanlığına adaylığına ilişkin, belediye başkanlarına düşüncelerini sordu. Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşme hakkında da bilgi veren Ekrem İmamoğlu’nun “Adaylık konusunu bakıp değerlendireceğiz. Yetkili kurullar tarafından ilan edilmediği için açıklama yapmak erken. Bununla ilgili yetkili kurulların açıklama yapmasını bekliyorum”diyerek adaylığa sıcak baktığı öğrenildi. Bunun üzerine belediye başkanlarının da İmamoğlu’na ‘hayırlı olsun’ dileğinde bulunarak,“Bu yola girmeniz parti içi demokrasi adına da çok sevindirici” diyerek destek verdiği belirtildi.

‘Yüreğimizden kimse şüphe etmesin’

Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Ekrem İmamoğlu,“Her belediye başkanımızın ajandasında ve heybesinde İstanbul var. CHP’li başkanlar olarak geleceği düşünmek gibi vazifemiz var. Yüreğimizden kimse şüphe etmesin”dedi. Telefonla görüştüğümüz İmamoğlu “Her ay yaptığımız olağan toplantıdan birini gerçekleştirdik. Ekonomik bir sıkıntıdan geçiyoruz. Yerel yönetimlerin sıkıntısını ve neler yapabilirizi konuştuk. Süreç neyi gösterir hep beraber göreceğiz yakında”diye konuştu. Öte yandan Ekrem İmamoğlu ilk kez kendi ilçesi dışında CHP’li bir ilçenin düzenleyeceği etkinliğe katılacak. İmamoğlu, ‘sahaya indi’ olarak gösterilen etkinlik kapsamında bugün saat 19.00’da CHP Çekmeköy İlçe Başkanlığı’nda partililere “Beyliküzü modeli seçim ve yönetim çalışması” başlıklı sunum gerçekleştirecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler