Elizabeth’in kuralları

İngiliz Kraliyet Ailesi kadınları, klasik, zamansız, şık...

Yayınlanma: 05.03.2019 - 11:31
Abone Ol google-news

Kate Middleton ve Meghan Markle’ın giyim tarzı instangram’da çok konuşuluyor

Prenses Diana ile öne çıkan kısa saç ve klasik çizgiyi çoğu kadın uyguluyor. Diana’dan sonra ailenin öne çıkan isimleri kuşkusuz Düşes Kate Middleton ile Düşes Meghan Markle. Katıldıkları her davette olay haline gelerek, Diana’nın mirasını devam ettiriyorlar. Her daim şık ve zarif gözüken ikilinin stilinin belli kurallar çerçevesinde şekillendiğini söylesek ne düşünürsünüz? Kraliçe Elizabeth’in koyduğu “Kraliyet giyim kuralları” var. Kurallardan bazılarını Kraliyet Sözcüsü Leonetin Chmitov açıkladı.

Dekolte: Kraliyet ailesinin en çok dikkat ettiği kural! Ayarında dekolte şart.Diana’nın göğüs dekoltesini el çantasıyla kapatması ya da montunu kullanarak yırtmacını örtmesi işte bu kuraldan. Middleton ve Markle’ında yaptığı da bu.

Şapka ve taç: Cambridge Düşesi Middeleton ile Sussex Düşesi Markle, gündüzden saat 18:00’a kadar olan davetlere şapka, 18:00’dan sonraki davetlere ise taç takmak zorunda.

Çorap: Çorap giymek zorunluluk. Her ne kadar Meghan Markle bu kuralı çiğnese de... Hiçbir zaman elbiselerinin altına, çıplak bacakları gösteremezler. Sıcak yaz günlerinde bile ultra ince çoraplar sayesinde mükemmel bacaklara sahipmiş gibi görünüyorlar. Eğer yaz aylarında bu zahmete katlanabilirseniz zarafet konusunda epey bir gayretlisiniz demektir.

Oje: Renkli oje dikkati parmaklara çeker. Kıyafetinizin öne çıkması için diğer unsurları arka plana atmalısınız. Koyu renk ojeler tırnak uçlarından çıkmamalı. Eğer Kraliyet zarafetini yakalamak istiyorsanız...

El çantası: Çanta kuralı aslına bakacak olursak nazikçe karşısındakini reddetmek için var. Kraliyet mensubu kadınlar herkesle tokalaşmamak için clutch denilen küçük çantalarını iki elleriyle tutarak ellerini kapatıyorlar.

Zariflik için kurallar gerekli mi?

Tabii ki de hayır, zarif olmak için kurallarla kısıtlanmak doğru değil. Özellikle son yıllarda, kariyer sahibi kadınların pek çoğunun benzer kurallar çerçevesinde giyindiğini, görüyoruz. Koyu renk ojeler, abartı dekolteler ve devasa çantalar yerini, daha kullanışlı eşyalara ve göze batmayan renklere evrildi diyebiliriz. Koyu renk ojelerin toplantılarda ilgi dağıttığı Amerika’da yapılan araştırmada ortaya çıktı. El çantalarının ise bilgisayar çantalarının hayatımıza girmesiyle daha kullanışlı hale geldiği gerçeği de var... Yani Meghan Markle’ın tarzını yakalamak için bu belli başlı noktalara özen göstermek yeterli.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler