Emniyet, bakanın sözcüsü gibi!

Mersin Emniyet Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ı esnaf ziyareti sırasında protesto eden S.Y adlı öğrencinin gözaltına alınmasıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, ‘Bakan Kılıç’ın olayı sakinlikle karşıladığı, insani çerçevede saygı sınırlarını aşmadan konuşmaya çalıştığı’ şeklinde yorumlu ifadelere yer verildi.

Yayınlanma: 28.02.2014 - 12:14
Abone Ol google-news

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, önceki gün geldiği Mersin’de AKP’li belediye başkan adaylarıyla birlikte esnaf gezisine çıkmış, Kılıç ve beraberindekiler Siteler Mahallesi’ne geldiğinde üniversite öğrencisi S.Y tarafından protesto edilmişti.

Mersin Emniyet Müdürlüğü, S.Y’nin gözaltına alınması ve sonrasındaki süreçle ilgili bir açıklama yaptı. Doğan Haber Ajansı’nın servis ettiği haberde ‘S.Y’nin gözaltına alındıktan sonra kendisinden haber alınamadığı’ şeklinde ifadeler kullanıldığını belirtildiği açıklamada, “Haber gerçeği yansıtmamaktadır” denildi.  

Açıklamada, “Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç, esnaf ile sohbet ettiği sıralarda S.Y. adlı bayan ‘Sizi burada istemiyoruz. Hala buralarda dolaşıyorsunuz’ diyerek yanına yaklaşmak istemiştir. Bakanımız olayı sakinlikle karşılayarak, yüksek sesle, bağırarak konuşan bayanla insani çerçevede saygı sınırlarını aşmadan konuşmaya çalışmasına rağmen S.Y. adlı bayanın Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’a yönelik tavırlarında hiçbir değişiklik olmamıştır. Bunun üzerine bağırarak konuşmayla iletişim sağlamanın mümkün olmadığını belirten Bakanımız olgunlukla adı geçen bayanı sakin olmaya davet etmiştir. S.Y. adlı bayana karşı çevredeki halkın tepkilerinin yükseldiğini gören Sayın Bakanımız herkesi sakin olmaya ikna etmiş, bayanın görüşlerini beyan etmesinde hiç bir sakınca olmadığını, hatta görüşlerine saygı duyduğunu açıkça belirterek, ziyaretlerine kaldığı yerden devam etmişlerdir” denildi.

S.Y’nin kısa bir süre sonra yeniden Bakan’ın karşısına çıktığının ve “Burada bulunmanızdan rahatsızım. Gidin buradan” şeklinde bağırdığının kaydedildiği açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Çevredeki halkın ve esnafın yoğun tepkisi ile karşılaşan bayan, ortam güvenliği ve hatta kendi güvenliği açısından görevlilerimizce olay yerinden uzaklaştırılmış, Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda S.Y, saat:16.20 sıralarında bayan görevlilerimiz tarafından kimlik tespiti için Müdürlüğümüze götürülmüş aynı gün saat16.50’de hakkında herhangi bir işlem yapılmadan salıverilmiştir. Ayrıca adı geçen S.Y’nin. Mersin Forum AVM önünde yine aynı gün saat:18.00’de Sosyalist Demokrasi Partisi, Halkevleri, Öğrenci Kollektifleri, Özgür Toplum Partisi Girişimi tarafından gerçekleştirilen gösterilerde de bulunduğu tespit edilmiştir.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler