Emniyet'ten 'Dilek'e kurşun' açıklaması

İstanbul'da DHKP-C operasyonunda Dilek Doğan isimli genç kadın, polis kurşunuyla vuruldu. Dilek'in babası, kızının; "galoş giyin, sonra girin" sözlerinin ardından silah sesi duyulduğunu söyledi. Emniyet'ten yapılan açıklamada, kurşunun polisin silahından çıktığı kabul edildi, "Olay arbede sırasında meydana geldi" denildi.

Yayınlanma: 18.10.2015 - 07:54
Abone Ol google-news

<video:390229>


İstanbul’da DHKP-C’ye yönelik 4 ilçede dün sabah saat 04.00’da 16 ayrı adrese düzenlenen operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Armutlu’da ise bir evde yapılan aramada Dilek Doğan (25) isimli genç kız vücuduna isabet eden kurşunla yaralandı. Ameliyata alınan Doğan’ın hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi.

Doğan’ın ağabeyi Emrah Doğan, polisin önce kendilerini tartakladığını ardından silah kullandığını ve kurşunun kız kardeşine isabet ettiğini söyledi.

"'GALOŞ GİYİN' DEDİK, SİLAHI BİZE DOĞRULTTULAR"

Dilek Doğan’ın babası Metin Doğan yaşananları şöyle anlattı:

“Evimize 4 polis ayakkabılarıyla girdi. Kızımı vuran polise ‘galoş giyin’ dedik. Onlar da ‘giymeyiz’ dediler. Sonra silahı bize doğrulttu. Bir anda kızımı vurdular. Kızımı öldü zannettim. Polisler panikleyip dışarı kaçmaya başladılar. Evde kesinlikle bir çatışma olmadı. Kızımız vurulduktan sonra polislerle itiş kakış yaşadık. Benim beş tane çocuğum var. Dilek benim tek kızım. Umarım sağlığına kavuşur."

KURŞUN KARACİĞERİ DELDİ

Halkın Hukuk Bürosu’nun açıklamasında ise “Polis kimliklere baktıktan sonra birden kapıya yönelip, içeri girmeye çalışmış, kapıda bulunanlara da saldırmıştır. Saldırının nedeni sorulduğunda cevap vermeden silahı ateşlemişlerdir. İç kapı önünde duran Dilek göğsünden vurularak akciğerinden yaralanmıştır” denildi.

Bu arada polis akşam operasyonu protesto için toplanma çağrısı yapılan Armutlu Cemevi’ne baskın düzenleyerek gösteri yapılmasına izin vermedi. Özel harekât polislerinin gün boyu mahallede terör estirdiğini söyleyen Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Günay Dağ, “İnsanları tedirgin etmek için polisler, ellerinde silahlarla, akreplerle gezmişler. İnsanları taciz etmişler. ‘Evlerinize girin, sokağa çıkmayın’ demişler” dedi.

EMNİYET KABUL ETTİ: ARBEDE SIRASINDA MEYDANA GELDİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada operasyon yapılan evde yaşayan genç Dilek'in göğsüne isabet eden kurşunla ağır yaralanmasının, operasyonda görevli bir personelin silahının alınmaya çalışılması sırasında yaşanan arbedede meydana geldiği bildirildi.  

Açıklamada şöyle denildi

"10.08.2015 tarihinde A.B.D. Başkonsolosluğuna yönelik DHKP/C terör örgütü tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırının firari şüphelisi olan H.R.K. isimli şahsın yakalanabilmesi ve muhtemel başka bir silahlı eyleminin önlenebilmesi amacıyla 18.10.2015 günü 16 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmiştir.

Hedef şahsın bulunabileceği adreslerden biri olarak değerlendirilen ve İlimiz Sarıyer İlçesinde bulunan bir adrese polis tanıtıcı yelekler giyilerek yeterli sayıda kuvvet ile gelinmiş, ikamet çevresinde gerekli çevre emniyeti alınarak söz konusu ikamete girilmiş, görevli arama ekipleri tarafından galoş ve eldiven giyilmek suretiyle usulüne uygun şekilde, aile fertlerinin ve hazurunun katılımıyla arama işlemine geçilmiştir.

Arama işleminin devam ettiği sırada aile fertlerinin çıkardıkları kargaşa ve aile fertlerinden olan M.D. isimli şahsın operasyon güvenliğini sağlamakla görevli personelin silahını elinden almaya çalışması esnasında yaşanan arbede sonucu ikamette bulunan D.D. isimli şahıs göğsüne isabet eden tek mermi girişiyle yaralanmıştır. Yaralı şahıs olay yerinde bulunanlar tarafından hastaneye intikal ettirilmiştir.

Söz konusu olay ile ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır."

FOTO GALERİ... DİLEK DOĞAN, POLİSİN EV BASKININDA VURULDU

Halkın Hukuk Bürosu (@HalknHukuk) twitter hesabından operasyonla ilgili bu bilgiler paylaşıldı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler