En anlamlı sürpriz

Zonguldak’ta görev yaptığı dönemde öğrencisi olan 22 kişi, farklı kentlerden gelerek Malatya’da öğretmenleri için anma etkinliği düzenledi. En mutlu günlerinden birini yaşayan öğretmen Dedeoğlu, “İyi ki Zonguldak’ta göreve başlamışım, sizleri çok seviyorum” dedi.

Yayınlanma: 25.11.2019 - 03:05
En anlamlı sürpriz
Abone Ol google-news

Malatya’da öğretmenlik yapan Cumali Dedeoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde, 35 yıl önce mezun ettiği Zonguldak’taki 22 öğrencisinin sürpriz ziyaretiyle önce şaşkınlık sonra en mutlu günlerinden birini yaşadı. “Malatya benim hayatımda ne kadar önemliyse Zonguldak da o kadar önemli” diyen Dedeoğlu, “İyi ki Zonguldak’ta göreve başlamışım, iyi ki sizlerle hayatım kesişmiş, sizleri çok seviyorum” dedi. 

Halen Malatya’da öğretmenlik yapan Dedeoğlu’na sürpriz yapan eski öğrencileri, öğretmenleri için Malatya Öğretmenevi’nde bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte, Dedeoğlu’nun eski öğrencileri yaptıkları konuşmada, “Hocamızla 22 Şubat 1982 tarihinde ilk görev yeri Zonguldak’ta tanıştık. 5 yıl 5 ay süren Zonguldak’daki görevi süresince burada olan ve olmayan yüzlerce öğrencisinin hayatına dokunmuş ve bizlere ağabey baba-ata olmuştur. Halen Malatya’da öğretmenliğini sürdürürken aynı kişiliğini ve çizgisini devam ettirdiğini, Malatya’da tanıştığımız öğrencilerinden anladık. Bu anlamda, 35 yıl sonra vefa borcu ödememizin ne kadar doğru olduğunu bizzat görerek anladık. Hocamızın bizlere verdiği önem, sevgi, saygı ve  özellikle de bugünlere gelmemizde çok büyük  yeri olduğu için karşısında saygıyla eğiliyoruz” dedi.

‘İYİ Kİ VARSINIZ’

Duygulandığını anlatan Dedeoğlu ise şunları söyledi: “Malatya benim hayatımda ne kadar önemliyse Zonguldak’da o kadar önemli. Hep anlatıyorum yeni öğrencilerime. Bugün benim için farklı bir gün. Özellikle buraya geldiniz, çok farklı duygular yaşıyorum. İyi ki varsınız. İyi ki Zonguldak’ta göreve başlamışım, iyi ki sizlerle hayatım kesişmiş. 35 yıl önce mezun ettiğim öğrenciler Malatya’ya geliyorlar. 22 arkadaşımız Kocaeli, İstanbul ve Zonguldak’tan... Soğuk demeden, yorgunluk demeden işlerinden izin alarak, çocuklarını bırakarak buraya gelmek, söyleyecek söz bulamıyorum. İyi ki varsınız, sizleri çok seviyorum.”

Konuşmaların ardından, Dedeoğlu’nun Zonguldak’taki görevi sırasındaki eski fotoğraflarının yer aldığı slayt gösterisi yapıldı. Etkinliğe katılamayan öğrencilerinin video ile duygularını dile getirdiği slayt gösterimi sırasında Dedeoğlu, duygulanarak gözyaşına hâkim olamadı. Etkinlik eski öğrencilerinin öğretmenlerine hediye vermesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler