Erdem Gül'e Ankara'daki arkadaşlarından destek

Cumhuriyet Gazetesi Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün Ankara'daki meslektaşları destek mesajları verdiler.

Yayınlanma: 27.11.2015 - 22:54
Abone Ol google-news

Gazetemiz Ankara temsilcisi Erdem Gül’ün başkentteki dostları, meslektaşları destek ve dayanışma dileklerini iletti. Yeni Şafak gazetesi yazarı Yaşar Taşkın Koç da, “Erdem’in asla Paralel Yapı veya benzeri bir oluşumun adamı olmayacağını adım gibi iyi biliyorum” diye yazdı. İşte Gül’ün meslektaşlarının mesajları:

- Okan Konuralp: (Gazeteci dostu, CHP İletişim Koordinatörü): Erdem’in tutuklanışına ilişkin uzun uzadıya bir medya özgürlüğü ahkâmı kesmeye de gerek yoktur. Bilen bilir, Erdem Gül bir habere imza atmışsa, bir konu hakkında hükmünü masanın orta yerine koymuşsa, imzası da hükmü de doğrudur. Dostluğuna ermiş olmak benim için gururdur; o gururla çıkışını bekleyeceğim, bekleyeceğiz. Kendisinin, ustaca kullandığı Twitter’da paylaştığı “Kimse dinlemek anlamak istemez ama biz yine de söyleyelim. Herkesten önce gazetecinin ilk karşı çıkacağı şey savaştır” mesajındaki o yargıyı unutmadan.

 

‘En iyi gazetecilerden biri’

- Sedat Bozkurt (Fox TV Ankara Temsilcisi): Erdem’i 30 yıldır tanırım. İyi ki tanışmışım. Gazetecilik yaptık. Eylemlere katıldık beraber. Hiç kavga etmedik. Hiç tartışmadık. İşinde gücünde, kendisi için kurguladığı dünyanın içindeydi. Haberi insanlığının önüne koyanlara taktığımız isim ‘zombi’ hiç olmadı. İnsan olarak kaldı. Beraber Milli Görüş hareketini izledik. AK Parti’yi kuranlar da en az benim kadar Erdem’in rafine bir gazeteci olduğunu, haberi namusu bellediğini ve buna kimseyi dokundurmayacağını çok iyi bilir. Ankara’nın en iyi gazetecilerinden birisidir. Hayata karşı boş değildir, politiktir ve bu alanda da iyi bir yoldaştır. Laf aramızda biraz içerde yatıp çok iyi kitaplar yazmasını istemiyor da değilim ama evde yalnızlığı hak etmeyen iki yaratık bekliyor onu.

 

‘En kötü’yü yaptılar’

- Deniz Zeyrek (Hürriyet Ankara temsilcisi): Erdem herşeyden önce iyi bir insan ve arkadaş benim için. Ayrıca iyi bir gazeteci. Solcu olduğu için ayrıca severim kendisini. Bu tür içeri düşmek gibi tehditlere çok da prim vermediği için zaman zaman şakalaştırdık. “En kötü ne yapabilirler, cezaevine atarlar, derdi. ‘En kötü’yü yaptılar. Ama üstesinden gelecektir. En kısa zamanda birlikte aynı masalarda, aynı sohbetleri tekrarlarız.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler