Erdoğan: Aynaya bak aynaya

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "hizmet etmek isteyen hiç bir belediyenin önünün Merkezi Yönetim tarafın asla tıkanmadığını" söyledi. Hedefinde CHP olan Erdoğan "15 trilyon nerede, 233 trilyon nerede... Ey CHP, yolsuzluklar neredeymiş gel buna cevap ver. Aynaya bak aynaya" şeklinde konuştu.

Yayınlanma: 06.11.2008 - 20:58
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yenimahalle Belediyesi tarafından yaptırılan 54 tesisin toplu açılış törenine katıldı.

ASKİ Spor Salonu'ndaki törende konuşan Başbakan Erdoğan, tek amaçlarının, Türkiye'nin, illerin, ilçelerin, beldelerin yüzünü güldürecek hizmetleri millete kazandırmak olduğunu belirtti.

Türkiye'nin dört bir yanında düzenledikleri açılışların, artık "açılış bayramına" döndüğünü ifade eden Erdoğan, projesini yaptıkları, temelini attıklarını tesislerin, hizmetlerin açılışına tek tek yetişemediklerini, o nedenle toplu açılışlar düzenlediklerinin anlattı.

Bugün de aralarında "çok sevdiği" eski Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan'ın adının verildiği spor kompleksinin de bulunduğu tesislerin açılışını yapmaktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Erdoğan, ülke için önemli başarılara imza atanların manevi hatırasının yaşatmanın boyunlarını borcu olduğunu kaydetti.

AKP olarak, gerek Hükümet gerekse yerel yönetimler bazında, Türkiye'ye hep ilkleri yaşattıklarını ifade eden Erdoğan, açılışını yaptıkları tesislere kavuşan halkın geleceğe bakışının değiştiğini söyledi.

Hizmete devam edeceklerini anlatan Erdoğan, bir ülkenin huzurunun, mutluluğunun, refahının en önce aileden, mahalleden, kentlerden başladığına dikkati çekti.

Mahallelerin, semtlerin, şehirlerin bayındır hale geldikçe, Türk insanını hakettiği kaliteli hayat standardına kavuşacağını ifade eden Erdoğan, "Eğer Merkezi Hükümet, o hastalıkla koalisyonlar gibi sürekli halkın taleplerini kulak ardı eden, işleri erteleyen bir hükümet olsaydı, bugün belediyelerimizin de eli kolu bağlı kalacaktı. Bizim dönemimizde merkezi yönetim ile yerel yönetim kavgası bitmiştir. Bunun altını da özellikle çiziyorum. Artık Ankara ile taşra, Anadolu kavgalı değildir" dedi.

Belediye başkanlarının çektiği sıkıntıları bilen biri olduğunu kaydeden Erdoğan, dolayısıyla görevlerinin, engel değil, engelleri kaldırmak olduğunu söyledi.

Kendi dönemlerinde, yönetimin hiçbir kademesinde ayrımcılığın yapılamayacağını ifade eden Erdoğan, "Kimse dışlanamaz, kimse farklı bir muameleye tabi tutulamaz. Yeter ki milletimize hizmet götürülsün, vatanımızın her karış toprağı nakış nakış örülsün" dedi.

Erdoğan, "Bizden öncekilerin yaptığı gibi, bizler kalkıp da 'bizim partimizden değil' diye belediyelerin hak edişlerini vermemek, böyle bir anlayış bizim iktidarımızda olmamıştır ve olmayacaktır da..." diye konuştu.

Son yerel seçimlerde, büyük bir çoğunlukla AKP'nin yerel yönetimleri devraldığını anımsatan Erdoğan, Yenimahalle Belediyesinin AKP tarafından devralınması sonrasında borcunun düşürüldüğünü söyledi.

Bu düşüşün nasıl olduğunu anlatmak istediğini dile getiren Erdoğan, "Eğer siz, belediyenin imkanlarını peşkeş çekmezseniz, eğer suiistimal yapmazsanız bu borçları ödersiniz. Eğer gayri meşru işler yaparsanız, suiistimaller yaparsanız, yolsuzluklar yaparsanız, o zaman da batarsınız. Şimdi sesleniyorum, halkıma sesleniyorum; bizim üzerimize kalkıp da yolsuzluk ifadesiyle yaklaşanlara diyorum ki biraz insaf edin. Yolsuzluklar içinde yoğrulan bir belediye bu hizmetleri yapabilir mi? Devrettiğiniz, ey CHP zihniyeti, 100 kusur trilyonluk borcu kalkıp da bu belediye buralara düşürebilir mi? Hem borcunuzu ödüyor, hem yatırımlar yapıyor. Bu nasıl bir yolsuzluk, soruyorum size?" dedi.

Erdoğan, "Öyle bir noktadaki, 100 trilyon borçla devraldı CHP'den iktidarı, Yenimahalle'de ve düşünün bütün varlıklarına haciz konulmuş, böyle bir belediye. Ama şimdi çalışıyor, yatırımlar devam ediyor. Her şey ortada. Burası, çok çok ilginç, 56 trilyonluk bir bütçeye sahipken, 2008 yılında bu bütçe 235 trilyona çıkmıştır. Artış, yüzde 321..." diye konuştu.

Yenimahalle'de 1999-2004 yıllarındaki CHP'li belediye başkanının döneminde ilçeye sadece 15 trilyon liralık yatırım yapıldığını, 2004-2008 yılları arasında ise yatırım tutarının 233 trilyona yükseldiğine dikkati çeken Erdoğan, "15 trilyon nerede, 233 trilyon nerede... Ey CHP, yolsuzluklar neredeymiş gel buna cevap ver. Aynaya bak aynaya, aynaya bak kendini gör. Çünkü, aynalar başkasını göstermez, aynalar sadece sizi gösterir. İnanıyorum ki aynalar yalan söylemez. Bak da kendini gör" diyerek CHP'yi eleştirdi.

Erdoğan, ilçede, yılların ihmali ile sorun haline gelen imar konularının da çözümlendiğini kaydederek, şu anda 90 bin kişinin yaşadığı Şentepe semtinde Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesini büyük bir hazla devam ettirdiklerini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler