Erdoğan cemaate rest çekti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da boyun eğmeyeceklerini belirterek cemaate sandıkta hesaplaşalım çağrısı yaptı.

Yayınlanma: 17.12.2013 - 21:18
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 3 bakanın oğlunun ve AKP’ye yakın işadamlarının gözaltına alındığı yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından Fethullah Gülen cemaatine üstü kapalı olarak sert mesajlar gönderdi. Erdoğan, “Birilerinin topu tüfeği varsa, birilerinin her türlü hilesi varsa, bizim Allahımız var. Bize millet yeter. Siz arkamızda olduğunuz müddetçe, Allah’ın izniyle geri adım atmayacağız. Kimin ne hesabı varsa, kendilerine güveniyorlarsa 30 Mart’ta seçim var, o seçime girsinler hesabı orada milletle görüşsünler” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, konuşmasına vefatının 740. yılı olan Mevlana’yı anarak başladı.

Bakan çocuklarının ve AKP’ye yakın işadamlarının gözaltına alındığı yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından Fethullah Gülen cemaatine üstü kapalı mesajlar gönderen Erdoğan şöyle konuştu: “Hiçbir tehdide boyun eğmeyeceğiz. Siz arkamızda olduğunuz müddetçe, Allah’ın izniyle geri adım atmayacağız. Haktan ve hak mücadelesinden asla ayrılmayacağız. İstedikleri kadar çirkin yollara tevessül etsinler. İstedikleri kadar kirli ittifakların içine girsinler, Türkiye’de artık söz milletindir. Arkasına karanlık odakları alanlar, çeteleri alanlar bu ülkeye, bu millete istikamet çizemezler. Arkasına sermayenin, medyanın gücünü alanlar, Türkiye içinde ve dışında birtakım karanlık çevreleri alanlar Türkiye’nin istikametiyle oynayamazlar. Türkiye üzerinde operasyon yapılacak, üzerinde ameliyat yapılacak bir ülke değildir. Millet buna izin vermez, AKP iktidarı buna izin vermez.”

 

Sandığı işaret etti

Yerel seçimleri işaret eden Erdoğan, “Kimin ne hesabı varsa, kendilerine güveniyorlarsa 30 Mart’ta seçim var, o seçime girsinler, hesabı orada milletle görüşsünler. Hesabını sandık dışında görmek isteyenlere ne millet ne de biz müsaade etmeyiz, göz yummayız. Türkiye bir muz cumhuriyeti değildir. Türkiye, milletin çiğneneceği, milletin kararlarının yok sayılacağı 3. sınıf bir kabile devleti değildir” dedi.

“İçeriden ya da dışarıdan hiç kimse benim ülkemi karıştıramaz, çirkin tuzaklar kuramaz” diyen Erdoğan, “Terör, bu millete diz çöktüremedi, diz çöktüremez ve diz çöktüremeyecek. Saldırılar, tuzaklar bu millete diz çöktüremedi, bundan sonra da çöktüremez. Birilerinin topu, tüfeği varsa, birilerinin her türlü hilesi, hurdası varsa, neyi olursa olsun bizim Allahımız var, bize o yeter. Bize millet yeter” diye konuştu.

 

‘Dayatmaya da müsamaha göstermiyoruz’

Türkiye’nin normalleştiğini, yasakların kaldırıldığını, yaşam tarzına müdahalelerin engellendiğini savunan Erdoğan şu ifadeleri kullandı: “Biz yasakları kaldırıyor, milletimizin önüne seçenekler koyuyoruz, tercihler koyuyoruz. Hiçbir dayatma içinde değiliz, hiçbir dayatmaya da müsamaha göstermiyoruz. Birinden alıp, diğerine vermiyoruz. Artık farklı bir atmosfer oluştu, farklı bir kardeşlik iklimi oluştu. Göreceksiniz bu barış, huzur havası Türkiye’yi çok daha yüksek seviyelere taşıyacak.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler