‘Erdoğan Sudan’a kaçsın’

Kılıçdaroğlu, katliamcı El Beşir’in ülkesinin Başbakan için uygun olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 26.03.2014 - 00:09
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yine yolsuzluklar üzerinden yüklendi ve bugüne kadar AKP’ye oy veren seçmenlere “Bu kez elinizi vicdanınıza koyun” çağrısında bulundu. “İnşallah bir daha Denizli’ye Başbakan olarak geleceğim” diyen Kılıçdaroğlu, ülkenin ihtiyaç duyduğu temiz siyaset için CHP adaylarına oy istedi. Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında Başbakan Erdoğan’ın Sudan’a kaçabileceğini ileri sürdü.

Kılıçdaroğlu’nun uçağı hava muhalefeti nedeniyle Çardak Havaalanı’na yaklaşık 1.5 saat geç indi. Daha önce programlandığı gibi önce Çardak, ardından da Bozkurt’ta otobüs üzerinden halka seslenen Kılıçdaroğlu, yol güzergâhı boyunca halkı selamlayarak Denizli’ye geldi. Yağmurlu havaya karşın Özay Gönlüm Alanı’nda toplanan yaklaşık 20 bin kişiye seslenen Kılıçdaroğlu, “Başçalan dava açmış ‘Bana niye hırsız diyorsun?’ diye... Ben demiyorum. Bak meydanları görüyorsun. Sanıyor ki dava açınca ben ondan korkacağım. Sen ayakkabı kutusundan korkan adamsın. Ben senden niye korkacağım. Siz Twitter’dan korkan bir Başbakan gördünüz mü? Diktatörler korkarlar, baskı kurarlar, yasak getirirler. Yasak getirdi, yasağı deldik. İstediğin kadar yasak getir. CHP iktidarında konuşan Türkiye yaratacağız” dedi. Bu seçimlerde ilk kez oy kullanacak 2.5 milyon gencin özgürlüklerden yana tavır koymasını isteyen Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a, “Bu ülkede para var, her şey var. Eksik olan temiz iktidar. Çünkü parayı götürüyorlar. Sen götürüyorsun, çocukların götürüyor, yakınların götürüyor. Söyle kaç paraya doyacağını, biz sana bu parayı verelim de milletin yakasından düş” diye seslendi.

Yolsuzlukların hesabının CHP iktidarında sorulacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “CHP’nin iktidarında o yurtdışına kaçacak. Ona uygun bir ülke buldum. Ömer El Beşir’in ülkesi Sudan... Biliyorsunuz El Beşir, binlerce çocuğu, genci öldürdü, ülkesini soydu. Birlikte oturup sohbet etsinler. Ne kadar katliam yaptıklarını, ne kadar götürdüklerini birbirlerine anlatsınlar. Ne kadar kaçarsa kaçsın onu getirip, bağımsız mahkemede yargılayacağım” dedi. Kılıçdaroğlu daha sonra Uşak’a geçerek burada yurttaşlara seslendi. Kul hakkı yiyen adamdan vatansever olmayacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Oğlunun evine 30 milyon Avro’yu istifleyenden vatansever çıkar mı? Bir yabancının 4 bakanı parayla satın almasından vatanseverlik çıkar mı?” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler