Erdoğan'a Cesaret Madalyası veren Yahudi örgütü Saray'da

Erdoğan'a Cesaret Madalyası veren Büyük Amerikan Yahudi Teşkilatları Başkanlar Konferansı üyeleri Saray'da.

Yayınlanma: 09.02.2016 - 09:19
Abone Ol google-news

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mavi Marmara baskınının ardından bozulan Türkiye – İsrail ilişkilerinin çözülmesi için adımlar atılırken bugün Ankara, önemli konuklar ağırlayacak. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a 2004 yılında Cesaret Madalyası veren iki Yahudi kuruluşunun üyesi olduğu Büyük Amerikan Yahudi Teşkilatları Başkanlar Konferansı üyeleri, bugün hem Erdoğan ile Saray’da hem de Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşecek.

Ankara bugün önemli konuklar ağırlayacak. ABD’deki Yahudi kuruluşları çatı örgütü olan Büyük Amerikan Yahudi Teşkilatları Başkanlar Konferansı üyeleri bugün hem Başbakan Ahmet Davutoğlu ile hem de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşecek.

Görüşmelerde Mavi Marmara saldırısı ile bozulan Türkiye İsrail ilişkilerinin düzeltilmesi için son dönemde atılan adımların ele alınması bekleniyor. Bölgesel gelişmelerin de gündem maddelerinden biri olacağı belirtiliyor.

Konferans, ABD Yahudilerinin ABD siyasi yaşamına yönelik genel talep ve beklentilerinin ABD yönetimine iletilmesi amacıyla 1956 yılında kuruldu. Konferans’ın amaçlarından biri de anti-semitizmle mücadelenin yanı sıra, Arap ülkeleri ve Müslüman toplumlar ile dostane ilişkilerin tesis edilmesi olarak belirtiliyor.

 

Üyelerden ikisi tanıdık

Konferansa 52 Yahudi kuruluşu üye. Üyeler arasında Anti-Defamation League (ADL), ile American Jewish Committee (AJC) de bulunuyor. American Jewish Congress (Amerikan Yahudi Kongresi – AJC) ve Anti-Defamation League (İftira ve Karalama ile Mücadele Birliği - ADL) Türkiye’de yakından tanınıyor. AJC ve ADL; 2004 yılında New York’ta dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’a “Üstün Cesaret Madalyası” vermişti.

 

İade ettiğini söylemişti

One Minute ve Mavi Marmara krizinin ardından, Erdoğan’a verilen madalya, Türkiye İsrail ilişkilerinin daha da gerilmesine yol açmıştı. Kuruluşlar madalyalarını geri istemiş;Erdoğan, iade edileceğini açıklamış, iade talimatını vermişti. Ancak ödülün iade edilip edilmlediğine dair resmi bir açıklama yapılmadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler