Erdoğan'dan İnce itirafı: Bizi şaşırtmayı başardılar

Partisinin grup toplantısında konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muharrem İnce için "Seçim kampanyasında CHP'nin başındaki zata mı yoksa öne sürdüğü garibana mı bakacağız? Bizi çıldırtacaklarını söyleyerek yola çıkmışlardı. Haklarını vermek lazım çıldırtmasalar da şaşırtmayı başardılar" dedi.

Yayınlanma: 08.05.2018 - 11:45
Abone Ol google-news

<video:970941>

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

Partilerin cumhurbaşkanı adayı belirleme süreçlerine değinen Erdoğan, "Kimi partiler grup kararıyla veya imza toplamak suretiyle genel başkanlarını cumhurbaşkanı adayı olarak ilan ettiler. Tek bir parti hariç ana muhalefet partisinin genel başkanı her nedense cumhurbaşkanı adayı olmak istemedi. Partisini yönetmek Türkiye'yi yönetmeye talip olmaktan  daha cazip gelmiş olacak ki bir başka adayı öne sürdü. Uzun bir süre sözünü ettikleri çatı aday falan da değil. CHP kongrelerinde genel başkanlık için aday olan ama bir türlü seçilemeyen birini cumhurbaşkanlığı adaylığı için önerdiler. Demek ki ana muhalefet partisinin gözünde, CHP genel başkanlığı, cumhurbaşkanlığından daha önemli, kritik bir görev" ifadelerini kullandı. 

"KORKARIM BU İŞİN SONU CHP'NİN TOPTAN SATIŞINA KADAR GİDER" 

Erdoğan, "Zaten Kılıçdaroğlu'nun aday tanıtırken ki hali, tavrı ifadeleri, mimikleri takdim şekli bu konuya bakışını açık bir şekilde ortaya koyuyor. Dün 15 milletvekilini ağlata ağlata başka bir partiye nöbete göndermişler. Şimdi de seçmenlere başka partilerin cumhurbaşkanları adayları için seçim kurullarında görev çıkartmışlar. Bunu da demokrasi ile Açıklıyorlar. Milletvekili ve seçmen pazarlamak demokrasinin kuralları içerisinde yok. Korkarım bu işin sonu CHP'nin toptan satışına kadar gider" diye konuştu. 

"HAKLARINI VERMEK LAZIM ÇILDIRTMASALAR DA ŞAŞIRTMAYI BAŞARDILAR" 

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayına ilişkin Erdoğan, "Seçim kampanyasında CHP'nin başındaki zata mı yoksa öne sürdüğü garibana mı bakacağız? Onu bilemiyoruz. Ortada bir aslı bir de kuklası var. Hacivat Karagöz oyunlarındaki gibi. Şimdi biz sopanın ucundaki figürle mi uğraşacağız. Sopayı tutanla mı uğraşacağız? Şaşırdık. Bizi çıldırtacaklarını söyleyerek yola çıkmışlardı. Haklarını vermek lazım çıldırtmasalar da şaşırtmayı başardılar. Sürekli bize meydan okuyan, 'hadi bakalım işte er meydanı' dediğimizde köşe bucak kaçan bu yalancı pehlivan, hiçbir işe yaramasa da milletimizi eğlendiriyor. Bu karikatür tipin ve adayının maceralarını seçimlere kadar izlemeye devam edeceğiz. Geçtiğimiz 16 yıla ilişkin en büyük hayıflanmam şöyle sıkletimize uygun bir ana muhalefet bulamayışımızdır" açıklamasında bulundu. 

 Erdoğan'dan Muharrem İnce'ye 'Külliye' yanıtı

<video:970936>

"BİRİ GÖZÜNE KÜLLİYE'Yİ KESTİRMİŞ ÖTEKİ DEVLETİN UÇAKLARINI"

Erdoğan, "Muhalefetin vaatlerine baktığımızda şöyle bir manzara ortaya çıkıyor. Biri gözüne Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni, öteki devletin uçaklarını, beriki yeni yönetim sistemini  kestirmiş illa biz bunları yıkacağız,  yok edeceğiz diyorlar. Biri artık Çankaya'da yatacakmış, bir diğeri de Külliyeyi gençlere teslim  edecekmiş. Böyle bir politika olur mu? Bu nasıl cüce bir politikadır? Çankaya'da yatmak ile konuk evi haline getirmek ile politika yapacaklarını zannedenler bu milleti ne yerine koyuyorlar? Bu millet 24 Haziran'da gereken cevabı, gerektiği şekilde verecektir. Bunlar çok basit, popülist politikalar. Bunlar artık mazide kaldı kimse bunları yutmuyor. Millet sizden neyi yıkacağınızı değil neyi inşa edeceğinizin projesini istiyor" ifadelerini kullandı. 

"TEK BİR DERTLERİ VAR; RECEP TAYYİP ERDOĞAN'I YIKMA"

Erdoğan, "Tek bir dertleri var; Recep Tayyip Erdoğan'ı yıkma. İnşallah 24 Haziran'da da milletimiz ile birlikte yıkım ekibine hak ettiği bir dersi vereceğimize inanıyorum" dedi. 


"NE KADAR ÇOK ADAYLA YARIŞIRSAK O KADAR İYİ"

Biz ne kadar çok adayla yarışırsak o kadar iyi. Demokrasi işte budur. Bununla birlikte her yiğidin bir yoğurt yiyişi var. Ötekilerin amacı yıkmak olabilir bizim anlayışımız inşa etmek. Adaletten altyapıya kadar yaptıklarımızı, yapacaklarımızı anlatacağız. Muhalefetin projesi yok dedik ama var bir tane galiba

AK Parti, Türkiye'ye 585 bin yeni öğretmen göreve başlattı siz onları da işten atacak mısınız? AK Parti Türkiye'de 69bin kişiye geniş bant internet hizmeti sağladı siz onları da kesecek misiniz? AK Parti Türkiye'de 540 bin yeni sağlık çalışanını göreve aldı. AK Parti Türkiye'de 20bin kilometre yeni bölünmüş yol yaptı. Siz bunların asfaltlarını söküp tarlaya mı dönüştüreceksiniz? AK Parti hızlı tren yaptı siz kara trene dönecek misiniz? Siz doğalgaz borularını söküp evleri kömür sobalarına geri mi döndüreceksiniz? AK Parti Türkiye'yi altı sıfır atarak parasını itibarlı hale getirdi. Siz yeniden bu tek haneli rakama altı sıfır ilave etmek suretiyle hani tuvalete gidilebilen günleri geri mi getireceksiniz? 

Milletimizin bunların kuru dillerine karnının tok olduğunu biliyoruz. İnşallah seçim günü inşa etmek için yola çıkanla yıkmak için yola çıkanın farkını göreceğiz. Yönetim sisteminin değişecek olmasının bize sağlayacağı imkanları gayet iyi biliyoruz. Manifestomuzda da ifade ettik. 

Neler yapacağız? AK Parti elbette 16 yıldır iktidardaydı. Dünya değişirken AK Parti'nin ve Cumhurbaşkanı olarak yerinde saymamız düşünülemez. Her şeyden önce ciddi bir birikimimiz var. 5 yıla yakın İstanbul'un belediye başkanlığı, ardından başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı tecrübemiz var. Sadece ulusal tecrübe değil. Uluslararası tecrübe. Yola yeni çıkan bir kişi değilim. Gerek şahsım gerek arkadaşlarım deneyimli, tecrübeli. Şimdi yeni yönetim sisteminin ruhuna uygun şekilde ileri hedeflere yürümek gayretindeyiz. Ama karşımızdakilerin tecrübesi yok. Biz ise aldığımız bu mesafelerin üzerine yenilerini ekleyeceğiz. Muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracağız. Bu eskiyle çelişmek değildir.

Kur üzerinden yürütülen saldırı dalgasını tersine çevirecek projelerimiz var. Dış politikada her alanda yapacağımız çok iş var. Güvenlik konusunda artık kaçınılmaz hale gelen operasyonları sürdürmeye ihtiyacımız var.

"BİRLİKTE YÜRÜDÜĞÜMÜZ İNSANLARIN YARIN ROTAYI NEREYE ÇEVİRECEĞİNİ BİLMEK MÜMKÜN DEĞİLDİR"

Milletimizin desteğiyle cumhur ittifakının anayasa değişikliği çıtasının üzerine çıkacağına ben inanıyorum. Erdoğan, ülkesinin aleyhine olan hiç bir karar vermemiştir. Buna rağmen ortaya çıkan sıkıntılar, sorunlar art niyetten değil hayatın içindeki değişimlerden kaynaklanmıştır. Dün birlikte yürüdüğünüz insanların yarın rotayı nereye çevireceğini bilmek mümkün değildir. Geçmişte birlikte olduklarımızdan daha sonra kendine başka rotalar belirleyenlere güle güle demekten başka bir şey gelmez elimizden lakin öyle yaptık. Hesabımız halkadır, hakkadır bu da böyle biline.

Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne eşit derecede almayı hedeflemeyen hiçbir projeyi desteklemedik. 

 Erdoğan: Eyy Batı... Sizi alaşağı edeceğiz

<video:970975>

 "SİZ KİMSİNİZ DE BİZİM KUTSALIMIZA SALDIRIYORSUNUZ"


Fransa'da bazı kendini bilmezler Kuran-ı Kerim'den bazı ayetleri çıkarmak istemişler. Acaba ömürlerinde İncil'i Tevrat'ı okumuşlar mıdır? Okusalar herhalde İncil'in de yasaklanmasını isterler. Biz batı ülkelerini İslam, Türk düşmanlığı konusunda uyarınca adımız kötüye çıkıyor. Ey batı, bizim kutsal kitabımıza saldırdıkça biz size saldırmayacağız fakat sizi alaşağı edeceğiz. Siz kimsiniz de bizim kutsalımıza saldırıyorsunuz. Biz sizin nasıl aşağılık olduğunuzu biliyoruz. Ne kadar bunu yapsanız da biz sizin kutsalınıza saldırmayacağız. Biz sizin gibi aşağılık değiliz. Bizim bir duruşumuz, karakterimiz var. Biz kime hangi dille konuşacağımızı gayet iyi biliriz. Biz hakikatleri haykırmayı iyi biliriz. Hiçbir uluslararası kuruma koşulsuz bağlanmadık. Biz kişilere değil ilkelere bağlıyız. Uymazlarsa Türkiye kendi çıkarları doğrultusunda istediğini yapmakta serbesttir.

Günler seçim günü pazarına yaklaşıyor. Milletimizin karşısına gerçekten işte budur diyeceği isimlerle çıkmakta kararlıyız. Listelerimizde yer alanlar olacaktır, alamayanlar olacaktır. Biz bunları kuyumcu hassasiyeti içerisinde yapmaya çalışacağız. Bu noktada bizi anlayışla karşılamaları gerekir. Bir çok ölçüleri devreye sokmak suretiyle halkımızın karşısına en idealiyle çıkabilmek. Bölgenin demografik yapısından tutun, bölgedeki hassasiyetleri gözden geçirmek, hanım, genç hepsini gözden geçirmek ve dengeleri kurmak. Meclis grubumuz ne kadar güçlü olursa yürütmede o kadar rahat ederiz. İttifak, su ana kadar gayet iyi gidiyor. Diğer partiler gibi 3 benzemez adaylar yerine tek adayla karşılarına çıkacağız. 

Milletvekili aday listelerinin ilanıyla hep birlikte tam saha çalışmayı sürdüreceğiz. Ana kademe, hanımlar, beyler durmak yok yola devam.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler